Novi žestoki udarac za FK Velež iz Nogometnog saveza BiH

5
A. S.
Novi žestoki udarac za FK Velež iz Nogometnog saveza BiH
Foto: Društvene mreže / Velež - Borac

Nogometni savez Bosne i Hercegovine u srijedu je žestoko kaznio Fudbalski klub Velež, zbog incidenata tokom utakmice 10. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Borca.

Podsjetimo, susret u Vrapčićima je prekinut u 82. minuti kada su domaći navijači utrčali na teren.

Iz Nogometnog saveza BiH su FK Velež izrekli drakonsku kaznu - suspenzija stadiona na šest susreta, novčana kazna od 10.000 maraka. 

Koliko smo sigurni na sarajevskim ulicama i ko je zakazao?

Koliko smo sigurni na sarajevskim ulicama i ko je zakazao?

Predsjednik Šemsudin Hasić ostranjen je iz nogometa na dvije godine.

No, Mostarcima je stigao novi udarac iz Nogometnog saveza BiH.

Prema saznajima portala Radiosarajevo.ba, Mostarci domaće utakmice neće moći igrati u krugu od 50 kilometara os dvog stadiona.

“Velež susrete neće moći igrati u obližnjem Širokom Brijegu, ali ni na stadionu Zrinjskog. Više od 50 kilometara su stadioni u Sarajevu i Trebinju“, pojasnili su iz NSBiH za naš portal.

Kako smo saznali, rješenje o kaznama još iz NSBiH nisu stigli na adresu FK Velež.

"Nismo još dobili odluku NSBiH, tako da još nismo ni razgovarali gdje ćemo igrati mečeve kada smo domaćini. To nam je sada najmanje važno", kazali su za portal Radiosarajevo.ba iz FK Velež.

Podsjetimo, Rođeni su svoje europske utakmice igrali u Sarajevu, na stadionu Grbavica, tako da postoji mogućnost da to budu i naredni izbor za mečeve m:tel Premijer lige BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije