Novi trijumf Građana, slavio i Manchester, Arsenal i Liverpool remizirali

Radiosarajevo.ba
Novi trijumf Građana, slavio i Manchester, Arsenal i Liverpool remizirali
EPA / Ilustracija
Odigrano je sedam utakmica 17. kola engleskog Premiershipa. Manchester City je nastavio s fantastičnim igrama, a večeras je "stradao" Swansea. Građani su slavili s 4:0 na gostujćem terenu.

Golove za ekipu Josepa Guardiole redom su postizali Silva u 27., De Bruyne u 34., Silva u 52. i Aguero u 85. minuti susreta. Ovo je za Manchester City 15. uzastopna pobjeda u Premiershipu.

Pobjedu je upisao i Manchester United. Ekipa Josea Mourinha je na Old Traffordu slavila protiv Bournemoutha našeg Asmira Begovića rezultatom 1:0. Jedini pogodak za United postigao je Lukaku u 25. minuti utakmice. Asmir Begović je odigrao svih 90 minuta za gostujuću ekipu.

Pobjedu su upisali i fudbaleri Tottenhama. Na svom terenu slavili su s 2:0 protiv Brightona. Domaćin je poveo u 40. minuti preko Auriera, a konačnih 2:0 postavio je Heung-Min Son u 88. minuti.

Liverpool je na svom Anfieldu remizirao s West Bromwich Albionom. Golova nije bilo, baš kao ni u duelu West Ham - Arsenal. Sead Kolašinac utakmicu je odgledao s klupe za rezervne igrače. Novi poraz doživio je Newcastle United. Bodove sa St. James Parka ovaj put odnio je preporođeni Everton. Ekipa Sama Allardycea slavila je rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je fantastični Wayne Rooney.

Četvrtu pobjedu u nizu u Premiershipu upisao je i Leicester City. Lisice su slavile na St. Mary'su protiv Southamptona s ubjedljivih 4:1. Golove za goste postigli su Okazaki u 32. i 69. minuti, Mahrez u 11. i King u 38. minuti susreta. Jedini pogodak za Southampton djelo je Yoshide u 61. minuti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije