Milan razbio Veronu i zakazao duel s Interom

Radiosarajevo.ba
Milan razbio Veronu i zakazao duel s Interom
Fudbaleri Milana slavili su u osmini finala Kupa Italije na San Siru protiv Verone rezultatom 3:0 i izborili plasman među osam najboljih ekipa.

Milan je do vodstva došao već u 23. minuti utakmice. Pogodio je Suso nakon asistencije Calabrije. U 30. minuti bilo je 2:0. Andre Silva je asistirao, a mrežu Verone pogodio je Romagnoli.

Igrao se 55. minuti utakmice kada je nakon asistencije Susa pogodio Cutrone i tako riješio sve dileme oko pobjednika. Milan će u četvrfinalu igrati protiv ljutog rivala Intera. 

Fiorentina je na svom Artemio Franchiju slavila protiv Sampdorije rezultatom 3:2. Viole su povele u drugoj minuti preko Babacara, a izjednačio je Barreto šest minuta prije kraja prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu vidjeli smo tri jedanaesterca. Fiorentina je povela u 59. minuti, a precizan s bijele tačke bio je Veretout. Izjednačio je Ramirez u 77. minuti, a za plasman Viola u četvrtfinale još jednom je pogodio Veretout u 90. minuti utakmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije