Novi trijumf Bayerna, pobjede upisali Schalke i Bayer Leverkusen

Radiosarajevo.ba
Novi trijumf Bayerna, pobjede upisali Schalke i Bayer Leverkusen
Odigrano je pet susreta 16. kola njemačke Bundeslige. Bayern je upisao novi trijumf i sada ima devet bodova više od drugoplasiranog Schalkea.

Bavarci su teže od očekivanog na svom terenu slavili protiv Kolna rezultatom 1:0. U prvom poluvremenu nije bilo golova, a otpor gostiju Bayern je slomio u 60. minuti. Nakon asistencije Mullera pogodio je Lewandowski. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Schalke je na svom terenu dočekao Augsburg i slavio rezultatom 3:2. Domaćin je otpor gostiju slomio u 44. minuti. Precizan je nakon asistencije Harita bio Di Santo. U drugoj minuti drugog poluvremena bilo je 2:0 za Schalke. Ovaj put pogodio je Burgstaller. Golovima Caiubyja u 64. i Gregoritscha s bijele tačke u 79. minuti Augsburg je izjednačio. Pobjedu domaćim još jednim golom s bijele tačke donio je Caliguri u 83. minuti.

Hertha je na svom terenu slavila protiv Hannovera rezultatom 3:1. Domaćin je poveo u 18. minuti, a pogodio je Kalou. Isti igrač je pogodio i u 45. minuti susreta za dva gola prednosti ekipe iz Berlina. U 65. minuti smanjio je Bebou, a konačnih 3:1 postavio je Torunarigha u 83. minuti utakmice. Vedad Ibišević susret je gledao s klupe za rezervne igrače.

Hoffenheim je na svom terenu upisao trijumf protiv Stuttgarta. Jedini pogodak na susretu postigao je Uth u 81. minuti utakmice. Minimalan trijumf ostvarili su i Apotekari iz Leverkusena. Jedini pogodak za Bayer postigao je Alario u 11. minuti utakmice. Izet Hajrović je ušao u igru u 74. minuti susreta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije