Novi Pazar se 'ne šali': Doveli dva igrača iz Fenerbahcea

0
Anadolija
Novi Pazar se 'ne šali': Doveli dva igrača iz Fenerbahcea
Foto: AA / Jin-ho Jo i Omar Fayed

Fudbalski klub Fenerbahce pozajmio je bratskom klubu, Novom Pazaru, dvojicu svojih fudbalera, Omara Fayeda i Jin-ho Joa.

Dvojica dvadesetogodišnjaka upućena su na jednogodišnju pozajmicu, a Fudbalski klub Novi Pazar uspio je da ih registruje posljednjeg dana prelaznog roka u Republici Srbiji.

Kako su naveli iz novopazarskog Superligaša južnokorejski igrač Jin-ho Jo igra na poziciji desnog beka i zadnjeg veznog. Prethodne sezone u omladinskoj ligi Turske na 34 nastupa zabilježio je dva gola i četiri asistencije. Debitovao je i za prvi tim Fenerbahcea. Ima 11 nastupa za mlađe selekcije Južne Koreje.

Mario, glumac magične misli

Mario, glumac magične misli

Egipćanin Omar Fayed igra na poziciji centralnog beka i član je mlade reprezentacije Egipta. Prošle sezone zabilježio je 28 nastupa u najjačoj egipatskoj ligi, dok ga nije kupio Fenerbahce koji je za njega platio obeštećenje u iznosu većem od pola miliona evra (oko milion KM).

Podsjetimo, iz turskog Karagumruka u rodni Novi Pazar stigao je i Adem Ljajić. On je u prisustvu više od hiljadu navijača predstavljen na Gradskom stadionu kao novo pojačanje tamošnjeg člana elitne lige Srbije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije