Novi Pazar noćas nije spavao: Krivac je Adem Ljajić, scene iz Sandžaka o kojima će se pričati danima

1
Radiosarajevo.ba
Novi Pazar noćas nije spavao: Krivac je Adem Ljajić, scene iz Sandžaka o kojima će se pričati danima
Foto: Printscreen / Adem Ljajić potpisao za Novi Pazar

Adem Ljajić, bivši reprezentativac Srbije sa 47 nastupa, odlučio se na hvale vrijedan potez, vraća se u svoj rodni Novi Pazar, u Sandžak gdje će igrati na stadionu koji je 100 metara od njegove rodne kuće.

Adem Ljajić je potpisao jednogodišnji ugovor s Novim Pazarom i to potpuno besplatno. Ljajić je na svoje insistiranje odlučio igrati bez novčane naknade.

Prve nogometne korake napravio je upravo u Novom Pazaru. Zatim kao 14-godišnjak seli u FK Partizan gdje se nogometno afirmirao. Sandžaklija je igrao za italijanske velikane – Fiorentinu, Romu, Inter i Torino, a zatim je uslijedila epizoda u turskom Bešiktašu i naposljetku u Karagumruku.

Kako izgledaju ulice Sarajeva na 1. maj: Baščaršija krcata turistima

Kako izgledaju ulice Sarajeva na 1. maj: Baščaršija krcata turistima

Nestrpljivo se u četvrtak, 14. septembra, u gradu očekivao potpis Ljajića. Nadamo se da će se i neki naši reprezentativci odlučiti na sličan potez.

''Ovo je najveći dan u historiji našeg kluba. Dugo je tinjala nada da će nam se Adem pridružiti, a to će se konačno dogoditi. Posao će biti gotov u četvrtak navečer. U Pazaru čekamo najljepšu nogometnu noć'', rekli su čelnici Novog Pazara.

Tako je i bilo. Nestvarno. Nakon najave da stiže, sinoć je i zvanično potvrđen transfer Ljajića u Novi Pazar za veliko oduševljenje svih navijača tog kluba.

Dolazak Ljajića se proslavio uz pjesme i bakljadu, centar grada je bio obasjan bakljadom. Bio je to istinski spektakl.

@indeksvesti

Doček Adema Ljajića u Novom Pazaru

♬ original sound - Indeks Vesti

Ljajić je u periodu od 2010. do 2020. upisao 47 nastupa za Srbiju. No, kao Sandžaklija nije htio pjevati himnu Srbije pa je za mandata pokojnog Siniše Mihajlovića bio odstranjen iz reprezentacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije