Nova glavobolja za selektora Prosinečkog: Otpao još jedan zmaj

Radiosarajevo.ba
Nova glavobolja za selektora Prosinečkog: Otpao još jedan zmaj
Arhiv / Edin Džeko će igrati u Vaduzu, dok se Miralem Pjanić vratio u Torino

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine čarter letom sa sarajevoskog aerodroma otputovala je u Zurich. Puleni selektora Roberta Prosinečkog do utakmice u Vaduzu protiv Lihtenštajna bit će smješteni u St. Gallenu, a za večeras u 20 sati zakazan je trening na Rheinpark stadionu u Vaduzu.

Miralem Pjanić se vraća u Torino, napustio reprezentaciju BiH

Miralem Pjanić neće igrati za Bosnu i Hercegovinu protiv Lihtenštajna u Vaduzu u ponedjeljak i za njega su kvalifikacije za Europsko prvenstvop završeno, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba . Zvijezda Juventusa je već napustio kamp reprezentacije i tokom dana se vraća u Torino, nakon što je sinoć zbog povrede morao napustiti teren u duelu sa Italijom (0:3).

Prosinečki je jučer ostao bez Luke Menala i Miralema Pjanića, a u letjelicu za Švicarsku nije ušao ni Zoran Kvržić.

Zanimljivo, okupljeni novinari na Sarajevskom  aerodromu su ostali bez izjava selektora i igrača uoči polaska na posljednji susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo, gdje BiH još nije izborila plasman.
 
Niko okupljenim pripadnicima "sedme sile" nije mogao objasniti koji je pravi razlog za takvu odluku, ali se pretpostavlja da im se nisu dopalo pisanje i komentari nakon blamaže u duelu sa Italijom.
 
Prosinečki je nakon poraza od Italije najavio da će protiv Lihtenštajna priliku dati igračima sa slabijom minutažom pa će biti interesantno u kojem sastavu će Zmajevi igrati posljednji meč kvalifikacija.

Početak utakmice je zakazan za 20:45 sati. SWusret se igra u ponedjeljak, a na centru že biti turski arbitri na čelu sa Halisom Ozkahyjom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije