Ambasador Minasi se oglasio na Twitteru i otkrio da mu se ispunila velika želja

Radiosarajevo.ba
Ambasador Minasi se oglasio na Twitteru i otkrio da mu se ispunila velika želja
Twitter / Ambasador Nicola Minasi i Edin Džeko

Susret na Bilinom polju između Bosne i Hercegovine  iItalije (0:3) u okviru kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo, pratile su brojne diplomate. Jedan od njih, italijanski ambasador u Bosni i Hercegovini Nicola Minasi, meč Zmajeva je gledao iz svečane lože. 

Nakon susreta oglasio se na svom zvaničnom Twitter profilu. Ambasador Minasi je prije meča dao intervju za Radiosarajevo.ba u kojem je otkrio da je navijač Rome i da veoma cijeni našeg Edina Džeku.

Ambasador Nicola Minasi: Dopada mi se Džeko, ali i prijateljstvo BiH i Italije

Nakon što je italijanski ambasador u Bosni i Hercegovini Nicola Minasi, zajedno sa lokalnim partnerima, najavio Sedmicu italijanske kuhinje, gdje je pokazao svoje vrhunske kuharske sposobnosti te otvorio izložbu „Italija. (Ne)vidljive priče", došao je i dan velikog sportskog događaja - nogometne utakmice koja se večeras u Zenici igra između Bosne i Hercegovine i Italije.

Minasi je, inače, rođen u Rimu, a velika želja mu je bila upoznati napadača Vučice i našeg Dijamanta. 

“Evo mog junaka! Bila mi je ogromna čast upoznati velikog Edina Džeku. Forza Roma!”, napisao je Minasi u svom tweetu na Twitteru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije