Nogometni savez BiH razmatrao da odgodi utakmicu Široki Brijeg - Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Nogometni savez BiH razmatrao da odgodi utakmicu Široki Brijeg - Sarajevo
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je razmatrao da utakmicu 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i Sarajeva odgodi, ali je na kraju odustao.

"U cilju stvaranja najboljih uslova za nesmetan završetak ovog i početak novog, trećeg dijela takmičenja u okviru “BH Telecom” Premijer lige Bosne i Hercegovine, NS/FS BiH je poduzeo sve raspoložive mjere kako niti jedan od obaveznih elemenata za funkcionisanje sistema takmičenja ne bi bio zapostavljen. Stoga je i administracija Saveza, u saradnji sa nadležnim komitetima NS/FS BiH, stavila svoje kapacitete na raspolaganje kako bi adekvatno odgovorila svim postavljenim zadacima. Poduzete su sve mjere u cilju rješavanja dostavljenog zahtjeva FK “Sarajevo” u vezi sa odlaskom njihovih navijača na gostovanje u Široki Brijeg", navodi se u saopćenju NFSBIH-a.

"Odlukom Disciplinske komisije NS/FS BiH sjeverna tribina stadiona “Pecara” je suspendovana na dvije utakmice zbog navijačkih nereda na utakmici XX kola „BH Telecom“ Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrane dana 23.02.2019. godine u Širokom Brijegu između NK „Široki Brijeg“ i HŠK „Zrinjski“. Kako je u skladu sa propisima zahtjev za odlazak gostujućih navijača iz FK „Sarajevo“ dostavljen klubu domaćinu, NK „Široki Brijeg“, u međuvremenu je MUP ZHK dostavio zvaničnu obavijest u NS/FS BiH kojom se očituje da zbog očekivanog brojnog dolaska domaćih navijača na preostale dvije tribine stadiona „Pecara“ nije u prilici garantovati sigurnost organizovanom dolasku navijača FK Sarajeva

Nakon toga je razmatrana i mogućnost zabrane odigravanja utakmice dok se ne stvore neophodni sigurnosni uslovi za dolazak navijača FK „Sarajeva“, u prostor na tribinama do 5 % kapaciteta stadiona predviđenog za gostujuće navijače. U konsultacijama sa predstavnicima oba kluba zaključeno je da bi prolongiranje termina ove utakmice imalo teže posljedice, kako na klubove, tako i na samo samo takmičenje", piše u saopćenju NFSBIH.

Ovim putem NS/FS BiH još jednom poziva klubove i nadležne organe da učine dodatne napore kako bi se stvorili svi potrebni preduslovi za prisustvo gostujućih navijača na ovoj utakmici uz potrebnu sigurnost na stadionu. U naredenom periodu i slučaju eventualnoj nemogućnosti adekvatne organizacije utakmice od strane kluba domaćina, NS/FS BiH će biti primoran poduzeti i druge raspoložive mjere u skladu sa pravilima vezanim za organizovanje takmičenja „BH Telecom“ Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Meč Široki Brijeg - Sarajevo igra se danas na stadionu Pecara u 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije