Nogometni savez BiH nakon uvreda: "Zmajevi više neće igrati u Zenici"

4
A. S.
Nogometni savez BiH nakon uvreda: "Zmajevi više neće igrati u Zenici"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Stadion Bilino polje

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine do daljnjeg utakmice Zmajeva neće igrati na stadionu Bilino polje, u Zenici.

Već smo pisali o uvredama navijača Čelika koje su čelnicma Nogometnog saveza BiH uputili na početku i za vrijeme susreta protiv Nizozemske (0:0).

Iz NSBiH su odlučili reagirati pismom koje su uputili gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću, koje je i u posjedu portala Radiosarajevo.ba.

"Mučno je bilo svjedočiti salvama uvreda, slušajući horske vulgarnosti upućene predsjedniku i našem Savezu tokom cijelog prvog poluvremena, što je vama neprilično i navesti u pisanoj formi. Riječi koje su pojedinci koristili zorno potvrđuju spoznaju da više nismo dobrodošli u Zenicu. Tjeraju nas, psuju nas, vrijeđaju nas, diraju u naše porodice i ljudsko dostojanstvo, a sve je to veoma dobro pripremljeno rukom „dirigenta“ koji je dobro uvježbao svoj orkestar za ovu priliku“, navodi se u pismu koje potpisuje u ime Nogometnog saveza BiH generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Pismo NSBiH koje je poslano gradonačelniku Zenice - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Pismo NSBiH koje je poslano gradonačelniku Zenice

On je dodao da treba neko objasniti građanima Zenice da je NSBiH, kojeg tjeraju iz Zenice, napravio višemilionsku investiciju na Crkvičkom brdu, uzimajući zapuštenu deponiju prije desetak godina pretvorivši je u nacionalni trening kamp.

"To nije neprijatelj Grada kako poručuje „tribina“. Kako ćete objasniti Vašim sugrađanima da je Savez kojeg tjeraju isti onaj koji je investirao ogromna sredstva u renoviranje, održavanje funkcionalnog, gradskog stadiona „Bilino Polje“ na kojem kontinuirano održava trenažni proces i odigrava zvanične utakmice NK „Čelik“", navodi se dalje u pismu.

Pismo NSBiH koje je poslano gradonačelniku Zenice - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Pismo NSBiH koje je poslano gradonačelniku Zenice

Iz NSBiH nije naglasili, ali je jasno da je sve povezano s dešavanjima u vezi NK Čelik kada su napustili premijerligaško društvo.

Jasno i glasno kažemo, reprezentacija BIH neće do daljnjeg igrati utakmice na stadionu „Bilino Polje“ dok god budemo „dežurni krivci“ za sve loše što se desilo u prethodnom periodu sportskog života grada Zenice“, navodi se u pismo NSBiH upućenom gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije