Nogometašu Reala Luki Joviću prijeti zatvor? Ugrozio živote mnogih ljudi

Radiosarajevo.ba
Nogometašu Reala Luki Joviću prijeti zatvor? Ugrozio živote mnogih ljudi
Foto: Instragram / Luka Jović s djevojkom Sofijom

Luki Joviću, nogometašu Real Madrida i reprezentacije Srbije, koji je doputovao u Beograd iz Španije, zbog vanrednog stanja u ovoj zemlji prijeti zatvor.

Srbijanski mediji su donijeli priču da je Jović stigao u Srbiju iz žarišta koronavirusa i umjesto da se izoluje, šetao se gradom sa djevojkom Sofijom Milošević (29).

Zbog vanrednog stanja u Srbiji prijeti mu zatvorska kazna, saznaje Informer.

"Jović je došao iz područja u kojem je žarište zaraze i zbog toga je morao da ide u samoizolaciju. On očigledno nije dobro razumio koliko je situacija ozbiljna. Ako ga organi reda vide na ulici, legitimisat će ga i u najmanju ruku će ga sprovesti kući. Kako je na snazi vanredno stanje u zemlji, za nepoštovanje obavezne samoizolacije moguća je i zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine", objašnjava sagovornik Informera.

I premijerka Srbije Ana Brnabić govorila je sinoć na konferenciji za medije o nogometašima Srbije. Iznijela je primjer povratka nogometaša iz zemalja u kojim igraju u Srbiju.

"Postoje primjeri fudbalera, imaju milionske ugovore u stranim zemljama, a dolaze ovdje i nisu u izolaciji. Time će se baviti naši organi", rekla je Brnabić, javljaju srbijanski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije