Nogometaš Gorice otkrio šta se desilo kada je nestao: 'Najšokantnija stvar u životu'

0
Radiosarajevo.ba
Nogometaš Gorice otkrio šta se desilo kada je nestao: 'Najšokantnija stvar u životu'
Foto: HNK Gorica/Facebook / Abdullah Talal Hameed

Pri kraju prijelaznog roka Gorici se konačno i zvanično priključio Iračanin Abdullah Talal Hameed, koji je registriran za klub nakon velike životne drame, koju je proživio u augustu, kada je u Budimpešti bio žrtva mafijaške otmice.

Dogodilo se to 21. augusta kada je otišao po privatne stvari u glavni grad Mađarske, želeći se odmah i vratiti u Veliku Goricu, ali dogodila se otmica i uz velike napore policije pronađen je živ i zdrav četiri dana kasnije.

Još uvijek pod utiskom nemilog događaja, ali i na policijsku preporuku, nije 27-godišnji Hameed želio previše govoriti o detaljima nemile traume, ali je priznao da je otmica povezana s nogometom i iznuđivanjem novca, o čemu se pisalo dok je bio u statusu nestalog, a zna se da je i prije toga dobivao prijetnje.

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

FK Željezničar došao do važne pobjede nad GOŠK-om i udaljio se od zone ispadanja

"Dogodila mi se najšokantnija stvar u životu i bio sam otet iz apartmana u Budimpešti. Bila je loša i teška situacija za mene u svakom smislu, ali ne želim razmišljati previše o prošlosti jer to je tamna strana nogometa, nešto što i drugi proživljavaju, ali možda ne tako kao ja.

Izgubio sam na kilaži, mentalno mi je bilo teško, ali sada sam fokusiran na budućnost", kazao je Hameed, koji je pohvalio ponašanje Gorice kao kluba.

Ovako je ubijen poznati nogometaš: Prije šest mjeseci je čuvao Messija

Ovako je ubijen poznati nogometaš: Prije šest mjeseci je čuvao Messija

"Gorica je prema meni bila dobra od prvog dana. Od predsjednika, saigrača, trenera i svih ljudi iz kluba. Hvala im na pomoći koju su mi pružali u ovoj situaciji, a ovdje sada imam sve što mi treba, a ponajviše sigurnost", zaključio je Hameed.

"Komunicirali smo sa svima tokom ove teške situacije, a slučaj je dobro završen. Hameed se priključio ekipi, a sve što se događalo ostalo je u policijskim izvještajima. Gorica je bila na dispoziciji svima, od porodice do policije.

Dobili smo dozvolu za registraciju i Hameed je i službeno naš član", potvrdio je predsjednik kluba Nenad Črnko i naglasio da je irački veznjak sa švedskom putovnicom došao na preporuku Damira Milanovića, koji je prošle sezone bio pomoćni trener u Honvedu, piše Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije