Dobre vijesti iz Hrvatske: Pronađen nestali nogometaš

1
Radiosarajevo.ba
Dobre vijesti iz Hrvatske: Pronađen nestali nogometaš
Foto: HNK Gorica/Facebook / Abdullah Talal Hameed

Prije dvije sedmice, nogometaš Abdullah Talal Hameed (27) prešao je iz mađarskog ZTE-a u ekipu Gorice. Međutim, nedavno je nestao dok je putovao iz Budimpešte prema Velikoj Gorici, gdje je trebao pridružiti se treninzima hrvatskom prvoligašu ali u petak stižu dobre vijesti iz Gorice - Hameed je pronađen!

"Abdullah Talal Hameed, 27-godišnji nogometaš čiji je nestanak prijavljen u ponedjeljak, 21. augusta, pronađen je u Mađarskoj živ i zdrav! Igrača je pronašla mađarska policija, koja je potom odradila ispitivanje, a raspisana potraga je obustavljena. Hameed je također kontaktirao predsjednika HNK Gorica, Nenada Črnka, da se zahvali svima na brizi, a s više informacija o slučaju će ga kontaktirati naknadno", napisali su iz hrvatskog prvoligaša.

Igračev otac prije nekoliko da je otkrio kako je postojala neimenovana ponuda od trećeg kluba. U fazi zaključivanja transfera, nogometaš je promijenio mišljenje.

Muzej ratnog djetinjstva održao izložbu u Južnoj Koreji

Muzej ratnog djetinjstva održao izložbu u Južnoj Koreji

"U hotel u kojem je tada boravio došlo je dvoje ljudi. Jedan od njih mu je prijetio da će ga probosti nožem. Hotelsko osoblje pozvalo je policiju koja je nakon par minuta stigla i odvela muškarce. Nakon toga moj sin je bio uplašen", naveo je otac.

Igračev otac istaknuo je da su njegovog sina ucjenjivali. Izjavio je kako je osoba koja se predstavila kao predstavnik odbijenog kluba stupila u kontakt s njima i zatražila odštetu od 50 hiljada eura (97.813 KM) zbog odustajanja od transfera, nakon čega su se počele pojavljivati prijetnje.

Njegova sestra je za medije podijelila detalje situacije kod kuće.

[DOBRE VIJESTI!] Abdullah Talal Hameed, 27-godišnji nogometaš čiji je nestanak prijavljen u ponedjeljak, 21. kolovoza,...

Posted by HNK Gorica on Friday, August 25, 2023

"Pod velikim smo stresom i puno nas je ljudi nazvalo. Znamo da je policija bila u njegovom stanu s psima, ali ništa nisu pronašli. Nastojimo ostati mirni", rekla je.

Otkrila je i svoj posljednji razgovor s nogometašem.

"Poslao mi je video na Snapchatu kada je trenirao, ništa više od toga. Otac je otišao čim je shvatio da nešto nije u redu, ali nas nije htio preplašiti. Nije puno toga rekao. Urgiram na sve koji znaju nešto više, neka nam se jave", rekla je njegova sestra i zaključila da je Hameed bio presretan nakon potpisa za Goricu, prenosi direktno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije