Nogometaš FK Sarajeva Almedin Ziljkić objasnio kako je došlo do incidenta na Tušnju

0
Radiosarajevo.ba
Nogometaš FK Sarajeva Almedin Ziljkić objasnio kako je došlo do incidenta na Tušnju
Foto: FK Sarajevo / Almedin Ziljkić

Fudbaleri Sarajeva ostvarili su pobjedu nad Slobodom na Tušnju (2:3) u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sloboda je imala 2:0 u 14. minuti utakmice, ali je sarajevski klub do kraja susreta velikim preokretom uspio upisati važnu pobjedu u borbi za priključak mjestima koje vode u evropska takmičenja.

Nakon utakmice desile su se i nemile scene na stadionu Tušanj. Prve informacije govorile su kako su fudbaleri Sarajeva, zajedno sa jednim dijelom stručnog štaba ušli u fizički sukob sa obezbjeđenjem.

Čarolija za djecu i odrasle: Premijera mjuzikla 'Pinocchio' u Pozorištu mladih Sarajevo

Čarolija za djecu i odrasle: Premijera mjuzikla 'Pinocchio' u Pozorištu mladih Sarajevo

Nedugo nakon toga su se pojavile informacije kako je protiv fudbalera Sarajeva Almedina Ziljkića i trenera golmana sarajevske ekipe Ibre Hodžića podnesena prijava u Upravi policije MUP-a TK.

Nekoliko sati nakon utakmice i incidenta, oglasio se i fudbaler Sarajeva, Almedin Ziljkić, koji je na  Instagramu postavio razgovor sa jednom osobom iz obezbjeđenja, kao i dodatnu poruku u kojoj je detaljno opisao šta se dešavalo, prenosi scsport.

Premijer liga BiH: Potpuni preokret Sarajeva u Tuzli za pobjedu protiv Slobode

Premijer liga BiH: Potpuni preokret Sarajeva u Tuzli za pobjedu protiv Slobode

"Prvo da kažem, nisu to Tuzlaci, jer Tuzlaci su ljudine. Krenuo sam do člana rodbine, da mu dres poklonim, gdje su se našla dva čovjeka i počela po imencu da mi vrijeđaju ženu i dvoje djece, oni su mene gađali flašom, gdje sam je vratio i nisam mogao vjerovati šta se događa. Uz to lik iz obezbjeđenja se zaletio i nisam ni pomislio da će me udariti, u javnosti pokušava da se predstavi iskrivljena slika o svemu.

Danas sam dao gol i nisam slavio, jer sam igrao u Slobodi i nikada ne bi slavio. Opet kažem, Tuzlaci su moja braća, ovi pojedinci neka se stide. Evo momak sam kaže, da me napao kolega.

Objava Almedina Ziljkića
Foto: scsport.ba: Objava Almedina Ziljkića

Ovo je sport, fudbal, nije mjesto u obezbjeđenju kompleksašima, koji hoće na foru da se čuje za njih", poručio je Ziljkić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije