Noć koju navijači Sergeju Barbarezu nikada neće zaboraviti i meč kada je ušao u legendu

0
Radiosarajevo.ba
Noć koju navijači Sergeju Barbarezu nikada neće zaboraviti i meč kada je ušao u legendu
Foto: Eurosport / Sergej Barbarez

Reprezentacija Bosne i Hercegovine 12. oktobra 2005. odigrala jednu od najtraumatičnijih utakmica u svojoj historiji, kada je gostovala na Marakani i odigrala meč protiv Srbije i Crne Gore.

Bh. reprezentacija igrala je tada u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo koje se 2006. godine igralo u Njemačkoj, a tog 12. oktobra 2005. godine naš tim je trebao pobjedu.

Za obje reprezentacije ovo je bila ključna utakmica u kvalifikacijama jer je pobjednik ovog okršaja išao direktno na Svjetsko prvenstvo, dok je poraženi ostao bez šansi da se nađe na Mundijalu.

Komičan susret Enisa Bešlagića i Senada Bašića: "Važno je da se guramo"

Komičan susret Enisa Bešlagića i Senada Bašića: "Važno je da se guramo"

Na kraju selekcija Srbije i Crne Gore je na prepunoj Marakani uspjela da pobijedi sa 1:0, a jedini pogodak na meču postigao je Mateja Kežman koji je to euforično proslavio s navijačima.

To je za navijače Bosne i Hercegovine bila užasna noć u Beogradu. Rezultat utakmice, borba na terenu i odluka o tome ko će ići na Mundijal je na kraju bila skoro nebitna zbog svih dešavanja na tribinama i napada na navijače Bosne i Hercegovine.

Tu noć u legendu je ušao i naš kapiten Sergej Barbarez, sada već izvjesno novi selektor Zmajeva, koji je u nekoliko navrata prilazio sudiji Kyrosu Vasarasu i pokazivao mu kakvu agoniju prolaze bh. navijači. No, grčkog sudiju nije bilo briga za to.

Barbarez je svim silama objašnjavao da barem pogleda ka tribini i vidi sav taj haos, ali Vasaras je samo odmahivao glavom.

Senzacija na pomolu: Sergej Barbarez novi selektor Zmajeva?

Senzacija na pomolu: Sergej Barbarez novi selektor Zmajeva?

Barbarezu je početkom drugog poluvremena “prekipilo”, pa je zaustavio utakmicu i tražio prekid iste – stavljajući tako sigurnost navijača ispred interesa samih igrača.

Trebao sam izvesti ekipu sa terena” priznao je gotovo 20 godina poslije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije