Saznajemo: Evo kada Nogometni savez BiH odlučuje o sudbini Sergeja Barbareza

3
A. S.
Saznajemo: Evo kada Nogometni savez BiH odlučuje o sudbini Sergeja Barbareza
Arhiv / Sergej Barbarez i Emir Spahić

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u petka, 19. aprila, dobit će novog selektora, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Savo Milošević je bivši selektor Zmajeva, a na njegovo mjesto, najvjerovatnije, doći će legenda bh. nogometa - Sergej Barbarez.

Predsjednik NSBiH Vico Zeljković sa Sergejom Barbarezom obavio je razgovor. Načelni dogovor je postignut, a sve bio trebalo biti finalizirano u petak, kada je zakazano održavanje sjednice Izvršnog odbora.

Centrotrans objavio uputstvo putnicima o korištenju mjesečnih karata za maj

Centrotrans objavio uputstvo putnicima o korištenju mjesečnih karata za maj

"Sve je završeno. Sergej Barbarez bi trebao biti novi selektor. Sjednica je zakazana u 15.30 sati. Očekuje se da odluka bude jednoglasna", kaže izvor iz Vlade Nogometnog saveza BiH za portal Radiosarajevo.ba.

Naš izvor kaže – Emir Spahić je imao ključnu ulogu u dogovoru da Sergej Barbarez naslijedi Savu Miloševića.

/ Anketa

Da li bi Sergej Barbarez bio pravo rješenje za novog selektora Zmajeva?
Rezultati

Vrijedi naglasiti da Sergej Barbarez neće biti inostrani selektor. Prije dvije godine uspio vratiti državljanstvo Bosne i Hercegovine.

Tada je na sjednici sjednici Vijeća ministara BiH prihvaćen prijedlog odluke o sticanju državljanstva za Sergeja Barbareza.

Barbarezov prvi pomoćnik bio bi upravo Emir Spahić, još jedan legendarni kapiten Zmajeva. On bi imao funkciju sportskog direktora.

Pored Spahića, u Barbarezovom stručnom štabu bila bi još dva bivša bh. reprezentativca - Vedad Ibišević i Zlatan Bajramović.

Senzacija na pomolu: Sergej Barbarez novi selektor Zmajeva?

Senzacija na pomolu: Sergej Barbarez novi selektor Zmajeva?

Barbarez je posljednji put za Bosnu i Hercegovinu igrao 2006. godine. Igračku karijeru završio je 2008. godine u Bayer Leverkusenu. Nakon toga nije imao trenersku karijeru.

U međuvremenu, legendarni kapiten oglasio se na društvenim mrežama.

Na Instagram storyju podijelio je fotografiju iz svojih igračkih dana i, na engleskom jeziku, napisao:

"To be continued" (Nastavit će se)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije