Nije želio sudjelovati u namještanju i namjerno promašio penal

Radiosarajevo.ba
Nije želio sudjelovati u namještanju i namjerno promašio penal
Iz Hrvatske dolazi nevjerovatna priča o hrabrosti i play offu.

U glavnoj ulozi je fudbaler Budainka Kolonije koji je u susretu četvrtog kola Druge županijske fudbalske lige - centar, na domaćem terenu promašio jedanaesterac protiv Slavonca i Slavonskog Kobaša.

Kod rezultatom 1:1 u 81. minuti susreta, sudac Esad Havić je pokazao na bijelu tačku. Bio je to upitan jedanaesterac. Gostujući igrači su se bunili, ali sudija nije mijenjao odluku.

"Loptu uzima jedan hrabri igrač, stavlja je na 'kreč' i odašilje nebu pod oblake. Namjerno. Suparnici mu prilaze i čestitaju, suigrači bijesni ne mogu doći sebi, a klupski establišment na čelu s trenerom i predsjednikom s gnušanjem gleda svoga igrača", prenose zagrebačke Sportske novosti.

Branko Radičević je fudbaler koji je promašio jedanaesterac, a kao nagradu za "fair-play" dobio je otkaz.

"Princip igre u tom stupnju natjecanja: ja uzmem tri boda doma, a onda ti ih dam u gostima. Više nisam mogao. Gledam te mlade dečke koji znaju unaprijed kako će utakmica završiti. Ne znaju više kako se boriti, što znači igrati utakmicu u kojoj se ne zna epilog, kako je iskreno, ispravno pobjeđivati i gubiti.

Gledam klince koji igraju ligu koja se igra isključivo zbog gušta, prijateljstva i ta tri ćevapa i piva nakon utakmice, a koje sport uči potpuno krivim, bolesnim, morbidnim porukama. Da je sve na prodaju, da se oko svega možemo dogovoriti. Gledam ligu u kojoj su dogovori normalni, a suci potkupljeni. Gledam sport, konačno, koji je otišao kvragu.

Suigrači me nisu htjeli pogledati, trener me se odrekao, a predsjednik s kojime sam inače dobar, odmah mi je dao ispisnicu iz kluba. Da se razumijemo, ja protiv njih nemam ništa, nisam ogorčen, to je njihovo pravo", rekao je Radičević za Sportske novosti.

Ipak nije sve tako crno za ovog hrabrog fudbalera. Dobio je brojne poruke podrške za to što je uradio, ali i pozive da karijeru nastavi u nekom drugom klubu.

"Naravno da mi nije žao, dobio sam pregršt poruka podrške, javljaju se klubovi i zovu me k sebi, ali i suparnički igrači iz drugih klubova kojima sam poručio samo jedno: Sada je red na vama! Ovo nije plod vlastite samopromocije jer zaista nisam mogao ni vjerovati da će to doći ovako daleko, ovo je samo izraz bunta jednog silno nezadovoljnog čovjeka kojem je dozlogrdilo biti dio pokvarenog, trulog sustava, koji na identičan način funkcionira već godinama. OK, znam da period onih zadnjih kola, kada svakome nešto treba, određuje neke stvari i dogovore čak i u top ligama, ali da se ovo događa u, pazite, četvrtom kolu, pretposljednje lige nogometa, znak je da je sve zaista otišlo kvragu", rekao je Radičević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije