Leon Benko osuo paljbu po Hurtiću: Samo je kod njega jedno pivo problem

Radiosarajevo.ba
Leon Benko osuo paljbu po Hurtiću: Samo je kod njega jedno pivo problem
/ Leon Benko (Foto: FKS)
Fudbalski klub Sarajevo ostao je nakon trećeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine bez najboljeg napadača, a vjerovatno i fudbalera u svojoj ekipi. Almir Hurtić doslovno je otjerao Leona Benku.

Podsjetimo Benko je uoči susreta sa Zrinjskim neshvatljivo izbačen iz prvih 18 ekipe s Koševa. Nakon utakmice Hurtić je istakao kako je hrvatski napadač odstranjen iz ekipe zbog alkoholiziranja uoči utakmice sa Zrinjskim. Fudbaler koji se na terenu ponašao kao vjerovatno najveći profesionalac u ekipi, doslovno je otjeran iz kluba s Koševa. Fudbaler Olimpije, konačno se oglasio u slovenskim medijima.

"Svejedno mi je za to što se govorilo i pisalo. Znate kakvi su novinari, kako sa zadovoljstvom dolijevaju ulje na vatru (smijeh). Isto tako je i u Hrvatskoj. Šta je zaista bilo? Pitajte bilo koga od mojih bivših saigrača, čak će vam i ljudi iz Uprave reći istinu. Ne želim previše govoriti o tome, niti smijem, jer smo se tako dogovorili na rastanku", rekao je na početku razgovora za SN nekadašnji najbolji strijelac nacionalnih prvenstava Hrvatske i Bosne i Hercegovine, Leon Benko.

"Svejedno ću naglasiti, da nije bilo nikakvog pijanstava s moje strane. Neko je napravio dramu ni iz čega. I to znaju svi igrači Sarajeva koji su bili sa mnom. Za mnoge stvari su me optuživali, ali istina je da smo bili na normalnoj večeri. Taj dan smo mnogo trenirali, a navečer smo popili jedno malo pivo. To nigdje nije problem, samo u Sarajevu. I to iz ličnih razloga, između trenera i fudbalera. Stvarno ničega nije bilo, a problem je nastao zbog trenerove izjave koja je izašla u javnost. Ona je bila dobra samo za njega, a ne za klub i za mene", istakao je Benko.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije