Nije Halilhodžić jedini: Nishino neće ostati selektor Japana

AA
Nije Halilhodžić jedini: Nishino neće ostati selektor Japana
Japanski fudbalski savez (JFA) saopćio je da neće produžiti ugovor sa selektorom Akirom Nishinom koji je s reprezentacijom te zemlje izborio ulazak među 16 najboljih selekcija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, javlja Anadolu Agency (AA).

“JFA neće nastaviti saradnju sa Nishinom čiji selektorski ugovor ističe na kraju jula“, izjavio je jutros predsjednik japanske kuće fudbala Kozo Tashima.

Reprezentacija Japana okončala je nastup na Mundijalu u Rusiji u utorak kada su u triler završnici meča osmine finala eliminisani od selekcije Belgije, rezultatom 3:2, a prokockali su vodstvo od 2:0.

Na klupu japanskog nacionalnog tima 63-godišnji Nishino je sjeo svega dva mjeseca uoči Svjetskog prvenstva kada je JFA otpustila bosanskohercegovačkog stručnjaka Vahida Halilhodžića koji je kao selektor izborio odlazak “samuraja“ u Rusiju.

Nishino je izborio ulazak u osminu finala, što je bio glavni cilj Japana u teškoj grupi u kojoj su još bili i Kolumbija, Senegal i Poljska.

“Trenirao sam nacionalni tim do kraja Mundijala, baš kao što sam i najavio. Smatram da sam ispunio svoju obavezu“, kazao je Nishino koji je prethodno obnašao funkciju sportskog direktora Japanskog fudbalskog saveza. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije