Ni fudbal, ni vaterpolo: Borac i Zrinjski igrali su "fudpolo" u Banjoj Luci

Radiosarajevo.ba
Ni fudbal, ni vaterpolo: Borac i Zrinjski igrali su "fudpolo" u Banjoj Luci
U posljednjem kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na Gradskom stadionu u Banjoj Luci snage su odmjerili banjalučki Borac i mostarski Zrinjski.

Nakon utakmice šef stručnog štaba ekipe iz Mostara nije krio razočarenje zbog uvjeta u kojima je utakmica odigrana.

"Ne bih komentirao utakmicu. Na ovome se ne može prikazati nikakva kvaliteta. Nisam ja vaterpolo trener pa da igram ovjde", ljut je bio Slišković nakon utakmice.

Zbog čega je odlučeno i dozvoljeno da se ova utakmica odigra vjerovatno znaju samo sudija Vladimir Bjelica i delegat susreta. Kada se pogleda snimak iz Banja Luke sasvim je jasno da uvjeta za odigravanje utakmice na Gradskom stadionu nije bilo.

Banja Luka nije jedini primjer, svake sezone nekoliko utakmica u Bosni i Hercegovini odigra se na terenima koji ne zadovoljavaju osnove uvjete za odigravanje fudbalske utakmice.

Samo je pitanje do kada i kakva je korist od fudbala na ovakvim terenima? Da li se ta igra uopće može nazvati fudbalom? Više je to neki spoj fudbala i vaterpola- "fudpolo".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije