Kolašinac: Nećemo izgubiti do kraja sezone, osvajamo Europsku ligu

Radiosarajevo.ba
Kolašinac: Nećemo izgubiti do kraja sezone, osvajamo Europsku ligu
Facebook / Sead Kolašinac
Bh. nogometaš u redovima Arsenala rekao je kako je atmosfera u svlačionici kluba iz Londona pozitivna bez obzira na nekoliko loših rezultata u prošlim utakmicama.

Ekipa iz sjevernog Londona nanizala je, prvi puta od 2002. godine, četiri poraza i stvari ne izgledaju dobro za navijače Arsenala.

Mjesto u Ligi prvaka bježi im 13 bodova, 9 utakmica prije kraja Premier lige, a u Europskoj ligi kao protivnika su izvukli zahuktali Milan.

No to ne sputava bh. reprezentativca Seada Kolašinca da najavi osvajanje tog takmičenja te ostatak sezone bez poraza:

"Moj cilj je ne izgubiti niti jednu utakmicu do kraja sezone. Mislim da imamo odigrati još 10 ili 11 utakmica. Svakako želimo doći do finala Europske lige jer osvajanjem tog takmičenja stječemo pravo nastupa u Ligi prvaka iduće sezone", izjavio je bh. nogometaš za DAZN.

Zatim se osvrnuo i na dva uzastupna poraza od vodeće ekipe engleskog prvenstva - Manchester Citya:

"Manchester City je odlična ekipa, pogotovo u napadu", pohvalio je Kolašinac ekipu Pepa Guardiole.

Ipak, atmosfera u svlačionici ekipe Arsenea Wengera, prema riječima Kolašinca, nije loša:

"Atmosfera u našoj svlačionici mora biti i jeste dobra; ne smijemo sad zabiti glave u pijesak i predati se. Idemo dalje prema zacrtanim planovima", istakao je Kolašinac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije