Poslovna drama Seada Kolašinca: Bar zjapi prazan, mora investirati 50.000 eura

Radiosarajevo.ba
Poslovna drama Seada Kolašinca: Bar zjapi prazan, mora investirati 50.000 eura
U augustu prošle godine u Gelsenkirchenu je otvoren nargila bar "Lions & Lambs". Ugostiteljski objekt u vlasništvu bh. reprezentativca Seada Kolašinca i njegovog prijatelja Emre Dolunaya odmah je postao mjesto gdje se se tražio slobodan sto.

Pet mjeseci kasnije Lions & Lambs pruža drukčiju sliku, u bilo koje doba da se uđe, lokal je potpuno prazan.

Razlog je žalba komšija gradskim vlastima zbog neželjenih mirisa u baru. Zbog toga vlasnici Kolašinac i Dolunay moraju instalirati novi ventilacioni sistem, vrijedan 50.000 eura, da bi mogli uopšte primati goste.

"Komšije nam nastoje otežati poslovanje, umjesto da budu sretni što postoji ovakvo mjesto za mlade. Zašto nam se nisu direktno obratili", pita se suvlasnik Dolunay.

Njemačkim medijima je izjavio da suvlasnici neće odustati. Na Facebook stranici lokala najavio je dolazak novog sistema ventilacije.

Mnoge je interesiralo zašto se Kolašinac odlučio za ovakvu investiciju obzirom da od prošlog ljeta živi u Londonu, gdje nastupa za Arsenal.

"Kada smo se prije dvije godine dogovorili otvoriti lokal, Sead je očekivao ća nastaviti igrati za Schalke. Veoma je vezan za klub i Gelsenkirchen gdje ima stan", objasnio je Emre Dolunay.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije