Nevolje za Nizozemce pred polufinale Eura: Zbog neočekivanog problema morali otkazati pressicu

0
Radiosarajevo.ba
Nevolje za Nizozemce pred polufinale Eura: Zbog neočekivanog problema morali otkazati pressicu
Foto: EPA - EFE / Nizozemci ipak obavili zvanični trening

Putovanje nizozemske reprezentacije u Dortmund na polufinalnu utakmicu Europskog prvenstva protiv Engleske neočekivano se odužilo zbog čega su "Oranje" morali otkazati novinarsku konferenciju dan uoči utakmice na Westfalen stadionu.

Nizozemska reprezentacija je iz svoje baze u Wolfsburgu vozom trebala putovati do Dortmunda, međutim, putovanje je otkazano zbog blokade na ruti. Naime, na željezničkoj pruzi između Wolfsburga i Dortmunda udarena je životinja, zbog čega vozovi satima nisu vozili.

Igrači "Oranja" su već bili u autobusu na putu prema željezničkoj stanici, kada je stigla poruka da voz neće voziti. Selekcija Ronalda Koemana potom se vratila u hotel čekajući alternativni prijevoz. Na koncu večeras su otputovali avionom iz luke u Braunschweigu.

Delegacija EU odala počast 'nevinim civilima' na groblju Vojske RS, odmah se oglasio Emir Suljagić

Delegacija EU odala počast 'nevinim civilima' na groblju Vojske RS, odmah se oglasio Emir Suljagić

Međutim, to je značilo otkazivanje službene novinarske konferencije selektora i kapitena na stadionu dan uoči susreta. Umjesto toga, UEFA će kasnije u utorak podijeliti intervju s Koemanom o utakmici.

"Zbog prekida planiranog putovanja nizozemske ekipe u Dortmund, njihov dolazak je znatno odgođen i stoga neće biti održana konferencija za novinare", stoji u saopćenju nizozemskog fudbalskog saveza.

Koeman može biti sretan što je ipak odradio završni trening u svom kampu. Momčadi imaju pravo na trening u svojim kampovima dan uoči utakmice.

Engleski selektor Gareth Southgate smatra kako neplanirane poteškoće s prijevozom neće utjecati na njihove protivnike.

"Ne vidim da to ima ikakvog utjecaja na igru. Ne igramo do sutra do 21.00 sati, tako da ima dovoljno vremena. Siguran sam da će još uvijek dobiti svoju večeru," kazao je strateg "Gordog Albiona".

Željeznički sistem u Njemačkoj, koji se obično smatra modelom učinkovitosti, bio je često kritiziran tokom Eura zbog kašnjenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije