EURO 2024 | Elvir Bolić: "Od velikana jedino Španija nije razočarala"

3
Fena
EURO 2024 | Elvir Bolić: "Od velikana jedino Španija nije razočarala"
Foto: Facebook / Elvir Bolić

Bivši napadač fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Elvir Bolić nije zadovoljan fudbalom koji su do sada najbolje selekcije Starog kontinenta prikazale na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Bolić u izjavi za Fenu napominje da, osim nekoliko izuzetaka, većina mečeva na EP-u nije prikazala dovoljno zanimljiv, kreativan fudbal, te da se većina reprezentacija odlučila na tvrdu igru, bez mnogo rizika i kreacija.

"Prve utakmice EP-a su nam dale nadu da ćemo gledati zanimljivo prvenstvo, međutim, ulaskom u eliminacionu fazu, to se promijenilo. Osim reprezentacije Španije, koja je po meni jedina prikazala gledljiv, napadački fudbal, smatram da su velike reprezentacije - favoriti, podbacili i da su neki od njih više zahvaljujući spletu sretnih okolnosti dospjeli do polufinala. To mislim na Engleze i Francuze, od kojih još uvijek očekujemo, ali i nadamo se, da će do kraja ovog takmičenja zaigrati na visokom nivou", objasnio je Bolić.

Bise otkrio kada je TV premijera filma o Veležu: 'Mnogi ste željeli pogledati, evo vam prilike'

Bise otkrio kada je TV premijera filma o Veležu: 'Mnogi ste željeli pogledati, evo vam prilike'

Smatra da se čak i ponajbolji igrač Europe, Francuz Kylian Mbappe, uklopio u "sivilo" francuske selekcije, koja igra daleko ispod očekivanog nivoa, a drago mu je što se Nizozemska vratila na veliku scenu.

"Nekada se teško uklopiti u sistem jednog tima, ali mislim da su Francuzi razočarali igrama na ovom takmičenju. Previše je tu taktiziranja i što me najviše razočaralo kod velikih reprezentacija, kada bi došli do produžetka, izgledalo je da svi čekaju penale kako bi probali obezbijediti prolazak u idući krug takmičenja. Nizozemska je prijatno iznenađenje. Oni su veliko ime u fudbalu, međutim, dugo su imali krizu rezultata i sada konačno imaju dobru generaciju koja je spremna za velika takmičenja. Imali su sreće u žrijebu, ali pokazali su protiv Turske snagu da mogu ići do samog kraja", naveo je Bolić.

EURO 2024 | Meho Kodro: "Španija je najviše zaslužila titulu"

EURO 2024 | Meho Kodro: "Španija je najviše zaslužila titulu"

Dodao je da su ga  najprijatnije iznenadile selekcije Gruzije i Turske, koje su pokazale da se mogu nositi sa svima i prikazale su veliki napredak u igri.

Prvo finale Europskog prvenstva između Španije i Francuske igrat će se u utorak, 9. jula, od 21 sat  na Allianz Areni u Munchenu. Drugo polufinale između Engleske i Nizozemske na rasporedu je u srijedu, 10. jula u isto vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije