EURO 2024 | Nizozemska stigla do nevjerovatnog preokreta i otvorila vrata polufinala

3
Radiosarajevo.ba
EURO 2024 | Nizozemska stigla do nevjerovatnog preokreta i otvorila vrata polufinala
Foto: EPA / Nizozemska do polufinala došla preko Turske

Reprezentacija Nizozemske savladala je u subotu, 6. jula, selekciju Turske sa 2:1 i plasirala se u polufinale Europskog prvenstva.

Nizozemci su ofanzivno ušli u utakmicu i već na samom početku mogli doći do vodstva. Depay je u prvoj minuti ušao u šesnaesterac, ali je šutirao neprecizno iz dobre pozicije.

Turska je prvu priliku imala u 10. minuti kada se Ozcan okušao dalekometnim šutem. To nije zabrinulo Nizozemce.

Darko Juka o kamenolomu: "Neka se najstrožije kazni onaj ko bi bio odgovoran za ovoliku tragediju"

Darko Juka o kamenolomu: "Neka se najstrožije kazni onaj ko bi bio odgovoran za ovoliku tragediju"

Turci su sve bolje i ofanzivnije igrali, a Yildiz je u 34. minuti probao sa ivice šesnaesterca, ali nije uspio pogoditi.

Za dobru igru Turci su ubrzo nagrađni golom koji je nakon asistencije Gulera postigao Akaydin (igrač koji je zamijenio suspendovanog Demirala) u 36. minuti.

Na poluvrijeme se otišlo sa vodstvom Turske od 1:0.

Nizozemska nije toliko agresivno ušla u nastavak, ali je mogla postići gol u 51. minuti kada je nakon centaršuta Akea, Weghorst spustio loptu glavom, ali Depay nije uspio na vrijeme uklizati i gurnuti loptu u mrežu.

Sjajni Arda Guler je iz slobodnog udarca u 56. minuti uzdrmao prečku Nizozemaca.

Ubrzo nakon toga Turci su mogli udvostručiti prednost. Yildiz je naletio na odbijenu loptu, ali Verbruggen ostavlja svoju selekciju u životu.

Nizozemska se vratila u susret u 70. minuti. De Vrij je ostao sam i nakon centaršuta Depaya šutirao glavom i zatresao mrežu za 1:1.

/ Anketa

Ko će osvojiti EURO 2024?
Rezultati

Oranje su stigle do potpunog preokreta u 76. minuti. Gakpo je nakon centaršuta Dumfriesa uspio postići gol za 2:1. Ovo mu je bio četvrti pogodak na prvenstvu.

Ekipa pod palicom Montele imala je dvije nevjerovatne prilike. Najprije su Nizozemci blokirali šut na prazan gol, a onda i šut Akturkoglua koji je dosta oklijevao.

Turska je mogla stići do izjednačenja, ali je nevjerovatni nizozemski golman spasio Nizozemce produžetaka.

Nizozemska je na kraju uspjela slaviti protiv Turske sa 2:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije