Nevjerovatni uslovi i astronomska cifra: Evo koliko bi Mbappe trebao zarađivati u Real Madridu

2
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatni uslovi i astronomska cifra: Evo koliko bi Mbappe trebao zarađivati u Real Madridu
Foto: EPA-EFE / Kylian Mbappe

Sve je već bilo praktički dogovoreno. Kylian Mbappé trebao se samo pojaviti na Santiago Bernabeuu, potpisati ugovor i obući dres Real Madrida. Tamo su ga iščekivali kao kralja, pripremili bogat bonus za potpis, veliku platu i ulogu najveće zvijezde. Ipak, jedne večeri nazvao je predsjednika Florentina Pereza i saopštio mu neočekivane vijesti.

"Čuj, ipak ću ostati u PSG-u".

Tim riječima Mbappé je u maju 2022. godine razočarao čelnike i navijače Reala, a sebi samo za potpis novog ugovora dobio bonus od navodno 125 miliona eura (242,7 miliona KM). Jedan od najboljih igrača na svijetu ih je izigrao, obećali su sami sebi da mu to nikada neće oprostiti, ali vrijeme očigledno liječi rane. Pogotovo kada je u pitanju genijalac poput Kyliana.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Ove godine proživljavamo deja-vu. Na ljeto mu ističe ugovor s PSG-om, već se mjesecima nateže s klubom koji ga pokušava nagovoriti da ostane, a on želi samo u - Real. Želi igrati za najveći klub na svijetu, osvajati trofeje i pokušati se konačno domoći Zlatne lopte. I čini se kako će uskoro ispuniti svoj san!

Kako su u subotu, 3. februara, prenijeli svi najveći francuski mediji, Mbappé je navodno sve dogovorio s Realom i na ljeto će doći na Santiago Bernabeu kao slobodan igrač.

Madriđani neće platiti odštetu, ali će se itekako istrošiti. Pripremili su svojoj novoj zvijezdi raznorazne bonuse, mjesečnu platu od 15 miliona eura (29,1 miliona KM) i navodno 130 miliona eura (252,5 milionaKM) koje će mu sjesti na račun odmah čim potpiše.

Dobit će pravo na ono što vrlo vjerovatno nije niko nikada u nogometu. U Realu će raspolagati sa 60 posto autorskih prava, što znači da će dobivati postotak od prodaje proizvoda s njegovim likom i imenom, naknade za sponzorske ugovore i reklame.

Ukoliko se zaista realizira ovaj bombastični transfer i Mbappé na ljeto dođe na Santiago Bernabeu, Real će biti pa možda i najveći favorit za trofeje u svim takmičenjima. Mbappé, Jude Bellingham, Valverde, Tchouameni, Vinicius, Rodrygo pa Modrić i Kroos ako ostanu. Ma kakvi Los Galacticosi...

Francuski napadač je u PSG došao 2018. godine iz Monaca za 180 milijuna eura (349,6 miliona KM) i isplatio svaki novčić. Zabio je 241 gol i asistirao 105 puta u 288 utakmica, ali nije ispunio glavnu želju svojih čelnika, a to je trofej Lige prvaka, javlja 24sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije