Neviđen udar na bivšeg igrača Željezničara: 'Cirkuzantu, ti si zreo za rijaliti'

5
Radiosarajevo.ba
Neviđen udar na bivšeg igrača Željezničara: 'Cirkuzantu, ti si zreo za rijaliti'
Foto: Printscreen / Rade Bogdanović

Rade Bogdanović, rođeni Sarajlija, koji je igrao za Željezničar, Werder i Atletico Madrid, a kojeg je region upoznao proteklih godina jer je radio kao sportski analitičar na RTS-u i uglavnom govorio bez dlake na jeziku.

Često bi otvoreno ukazivao na probleme u Fudbalskom savezu Srbije, a od Eura pa do danas najčešće bi govorio o Piksiju kojeg smatra nedovoljno dobrim za vođenjem Orlova.

Ipak, Piksijeva Srbija je oslabljena u Beogradu u četvrtak, 5. septembra, zaustavila Španiju (0:0), pa je nakon dugo vremena Rade bio bez "municije".

Tragična nesreća navijača Liverpoola: Poginuo dok je pokušavao da pretrči autoput

Tragična nesreća navijača Liverpoola: Poginuo dok je pokušavao da pretrči autoput

Sada ga je isprozivao Miroslav Nestorović, poznati fudbalski menadžer koji živi na relaciji Beograd - Marbella, a koji je uživo posmatrao duel Srbije i svoje rezervne zemlje Španije.

"Gdje je onaj genije Rade Bogdanović? Da li je gledao utakmicu? Vidim da posljednjih mjeseci snima reklame, izborio se za pet minuta slave... Djeluje mi kao ovi likovi iz rijaliti programa. Kakve on gluposti priča? Prvo je tjerao Sergeja, pričao svašta o njemu, a prije neki dan mu isti taj Sergej fali u reprezentaciji...

Lupeta, ništa drugo, samo narod slabo pamti, a on hvata na caku. Kaže, bio je on igrač... Lijepo. Jeste, ali ima milijardu takvih. Gdje je on to radio? Ima li minuta jednog da je radio kao trener? Otvoreno kažem da on ne vidi fudbal u pravom smislu riječi. Njegova vizija fudbala je iz crtanih filmova. Ozbiljne analize se ne daju iz studija...

Moraš biti na utakmici, da vidiš kretnje igrača, linije tima, ideju trenera... A on sjedi u studiju sa još dvojicom likova... Njih trojica u istim odijelima, sa istim mašnama... Ma, smiješno", poručio je Nestorović.

Barbarez na novim mukama: Nakon Kolašinca i Ahmedhodžića ostao bez još jednog sigurnog startera?

Barbarez na novim mukama: Nakon Kolašinca i Ahmedhodžića ostao bez još jednog sigurnog startera?

Njemu je također zasmetalo vrijeđanje Dragana Džajića, predsjednika Fudbalskog saveza Srbije.

"Sramota je porediti jednog Džaju sa Bidenom. To je oličenje primitivizma. Pa, Dragan Džajić ako nije najbolji, onda je jedan od trojice najboljih igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Kao funkcioner uzeo je evropsku i svjetsku titulu sa Crvenom zvezdom. Čemu takva vrijeđanja? Cirkusant jedan, sram da ga bude!", kazao je Nestorović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije