Barbarez na novim mukama: Nakon Kolašinca i Ahmedhodžića ostao bez još jednog sigurnog startera?

1
Radiosarajevo.ba
Barbarez na novim mukama: Nakon Kolašinca i Ahmedhodžića ostao bez još jednog sigurnog startera?
A. K. / Radiosarajevo.ba / Sergej Barbarez

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom meču Lige nacija protiv Nizozemske  u subotu navečer, 7. septembra, nastupit će bez trojice reprezentativaca.

Nakon što je sa spiska zbog povrede otpao Sead Kolašinac, selektoru Sergeju Barbarezu nastup je  prvo otkazao Anel Ahmedhodžić, a iz Nizozemske stiže vijest da za današnju utakmicu gotovo sigurno neće konkurisati ni Haris Hajradinović. 

" Nažalost, od dvojice se moramo oprostiti, Sead Kolašinac vuče povredu mjesec dana, sve smo pokušali i on je došao i pokušao. Ostali smo bez Anela Ahmedhodžića, koji je već otputovao, njegovom izrazitom željom da se vrati", kazao je Barbarez.

Trojka predstavila kandidata za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo

Trojka predstavila kandidata za načelnika Općine Novi Grad Sarajevo

Istakao je kako povreda medicinski nije bila toliko velika, ali da se Ahmedhodžić nije osjećao dobro, tražio je da se vrati kući. Kazao je kako je to pomalo čudna situacija ali da nema razloga da ne vjeruje igraču i njegovom osjećaju.

Kada je u pitanju današnji protivnik, ističe kako ih dobro poznaje ali da će sigurno pokušati da iznenade sa nekom novom idejom. No, naglašava kako su ih pratili na Europskom prvenstvu i da bismo trebali biti dobro pripremljeni.

"Imamo ideju i plan kako ćemo se suprotstavimo. Razmišljamo svaki dan 24 sata šta ćemo i kako ćemo. Svaka riječ o nizozemskoj reprezentaciji je suvišna. Njihov sam veliki fan, njihovog načina igre, te kreativnosti pojedinačne što oni imaju. Njima kada ekipno ne ide oni imaju tako dobre igrače da svaki može riješiti utakmicu.

Brutalno mogu pritisak da prave, sigurno neće biti jednostavno. No, rekao sam da nismo došli da budemo nečiji sparing partneri, došli smo da se borimo da zaslužimo to zašto smo ovdje i da imamo privilegiju da igramo A Ligu nacija. Ja gledam na sve ove utakmice kao na jedan paket koji će nas dovesti ka nekom boljem sutra u što sam uvjeren",  kazao je selektor bh. reprezentacije.

Zmajevi kreću u novu sezonu Lige nacija: Na startu ih čeka fudbalska velesila, evo gdje gledati meč

Zmajevi kreću u novu sezonu Lige nacija: Na startu ih čeka fudbalska velesila, evo gdje gledati meč

Susret se igra u subotu u Eindhovenu od 20 sati i 45 minuta. Sve zanimljiva dešavanja iz Nizozemske možete iz minuta u minut pratiti u live tekstualnom prijenosu na portal Radiosarajevo.ba.

Što se tiče Hajradinovića - on je u posljednjih nekoliko dana bio virozan, te tri dana nije trenirao sa ekipom i kako stvari stoje neće ga biti u protokolu za večerašnji duel.

Podsjetimo, tri dana kasnije nakon Nizozemske, BiH ide u goste Mađarskoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije