Nestvarne scene: Brazilu poništena tri gola u remiju sa Venezuelom

Radiosarajevo.ba
Nestvarne scene: Brazilu poništena tri gola u remiju sa Venezuelom
Foto: EPA-EFE / Coutinhu je poništen jedan gol u duelu sa Venezuelom

Nogometne reprezentacije Brazila i Venezuele odigrale su susret bez golova u Salvadoru na Areni Fonte Nova u drugom kolu grupe A na Copa Americi, ali će duel ostati u sjećanjima jer su iz VAR sobe poništena čak dva gola Carioca, a jedan je djelo glavnog sudije.

Prosto je nevjerovatno šta su doživjeli izabranici selektora Titea tokom 90 minuta zanimljivog meča protiv borbene selekcije Venezuele.

Svjedoci smo bili situacija koja se ne događaju baš često - čak tri gola poništena su Brazilcima, dva poslije sugestije iz VAR sobe!

Čileanski sudija Bascunen je prvi put razočarao skoro 43.000 navijača domaće selekcije krajem poluvremena, kada je, s pravom, dodijelio loptu Venezueli nakon što je Firmino zatresao mrežu.

Zvijezda Liverpoola je prethodno faulirao čuvara i omogućio sebi laganu egzekuciju.

U nastavku, Brazil je bio daleko opasniji, ali je VAR bio "budan" i bacao u očaj domaćine!

U 60. je ponovo Firmino bio u centru pažnje. Poslije udarca Jesusa, lopta je došla do njega nakon odbitka o igrača rivala, uslijedio je pas ka napadaču Cityja i gol, no sudija je obaviješten da pregleda snimak pomenute situacije.

Naknadom provjerom utvrdio je da se igrač Liverpoola nalazio u nedozvoljenoj poziciji po prijemu lopte.

Konačno, u 81. minutu, i Coutinho je zatresao mrežu, činilo se da u toj situaciji nema ničeg spornog, ali je čilenaski arbitar ponovo pozvan da reaguje i pogleda snimak.

Ponovo je uslijedio šokantan epilog po Brazilce - gol je poništen!

Pogledajte kako se sve dešava

neve

lo:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije