Nermin Bašić nakon utakmice protiv Veleža: 'Mislim da smo bili dominantniji, nismo zaslužili poraz'

0
Radiosarajevo.ba
Nermin Bašić nakon utakmice protiv Veleža: 'Mislim da smo bili dominantniji, nismo zaslužili poraz'
Radiosarajevo.ba / Nermin Bašić

Željezničar je danas eliminisan u Kupu Bosne i Hercegovine nakon poraza u polufinalu protiv Veleža na Grbavici rezultatom 1:2.

Nakon poraza na domaćem terenu oglasio se trener Plavih Nermin Bašić.

"Ne bih rekao da nismo pretjerano napravili, ova ekipa Veleža prima jako malo golova. Mislim da smo za ovu utakmicu uspjeli napraviti dosta prilika, ali nismo zabili golove. Mislim da smo bili dominantniji na terenu u posjedu lopte, da smo iskontrolisali vezni red. Malo smo u nekim momentima bili prestatični naprijed, ali mislim da smo odigrali sasvim dobru utakmicu i nismo zaslužili poraz. Velež je uspio iskoristiti dvije neke polušanse, ja im čestitam ovom prilikom, i zaista mi je žao mojih igrača koji su dali sve od sebe, trudili su se, žao mi je i ove divne publike koja nas je nosila svih 90 minuta. Žal ostaje, sad se moramo okrenuti prvenstvu i tražiti Evropu tamo", rekao je Bašić i nastavio:

Ispovijest bivšeg predstavnika Bosne i Hercegovine na Eurosongu: 'Pokušao sam počiniti samoubistvo'

Ispovijest bivšeg predstavnika Bosne i Hercegovine na Eurosongu: 'Pokušao sam počiniti samoubistvo'

"Niz se nastavlja, a ono što je danas svijetla tačka jeste da smo uhvatili neku igru, da je bilo smisleno, da je bila dobra tranzicija, da smo imali neke zajedničke timske funkcije dobre, što daje nadu da bi se kroz prvenstvo mogli izboriti Evropu. Ekipa se treba nadograditi, raditi dalje, treba vjerovati, trebamo svi biti pozitivni jer samo tako možemo ostvariti pozitivan rezultat, poručuje trener Plavih. Pa i moralno i fizički ne stojimo najbolje pred taj meč. Ekipa Širokog je imala više dana odmora, ali nama ništa drugo ne preostaje, tako da to će biti utakmica istine da vidimo gdje smo i šta smo u ovoj godini. Trudit ćemo se, borit ćemo se, evo jedva čekam sutra trening, tako da idemo dalje", zaključio je Bašić.

Željezničar je trenutno na petom mjestu tabele Premijer lige BiH sa 39 bodova, jednako kao i njihov gradski rival FK Sarajevo. Plavi će u subotu, 22. aprila, ugostiti Široki Brijeg u 27. kolu, start utakmice je zakazan za 20.30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije