Rođeni idu u finale Kupa BiH: Velež savladao Željezničar na Grbavici

3
S. P. M.
Rođeni idu u finale Kupa BiH: Velež savladao Željezničar na Grbavici
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Željezničar vs Velež

Velež je osigurao plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine pobjedom nad Željezničarom na Grbavici.

Željezničar je već poveo u 6. minuti, Clarismario Santos Rodrigues probija lijevo krilo Mostaraca povratnu loptu šalje Omaru Beći koji završava akciju. No, prednost ne drže dugo, u 16. minuti Denis Zvornić pogađa glavom poslije kornera za Rođene. Tarik Šikalo je požutio jer je oborio Josepha Amoahu da spriječi kontru domaće ekipe u 26. minuti. Mostarci su se postavili defanzivno, nerijšen rezultat im odgovara. Poluvrijeme 1:1.

Željo je promašio sjajnu priliku u 56. minuti, Santos je centrirao loptu i sa desetak metara potpuno sam Amoah je glavom poslao loptu pored gola Mostaraca. Nemanja Anđušić donosi vodstvo Rođenim u 73. minuti, asistirao mu je Nermin Haskić. Konačan rezultat 2:1 za Velež.

Daleko od očiju javnosti rodila se ljubav na Eurosongu: ‘Jesu li njih dvije zajedno?‘

Daleko od očiju javnosti rodila se ljubav na Eurosongu: ‘Jesu li njih dvije zajedno?‘

Prvu utakmicu Velež je dobio minimalnom razlikom, 1:0, na domaćem terenu, strijelac je bio Tarik Šikalo u 7. minuti.

U finalu Kupa će Rođeni igrati protiv Zrinjskog 17. maja na Bilinom polju u Zenici. Zrinjski je danas savladao Tuzla City u revanšu 4:0, a prvu utakmicu su također pobijedili, 3:0.

ROĐENI U FINALU ‼️ FK Željezničar - FK Velež Mostar 1:2 (1:3) U uzvratnoj utakmici 1/2 finala Kupa Bosne i Hercegovine...

Posted by FK Velež Mostar on Wednesday, April 19, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije