Nermin Bašić najavio derbi: 'Umorni smo, ali motivisani, očekujemo tešku utakmicu...'

0
Radiosarajevo.ba
Nermin Bašić najavio derbi: 'Umorni smo, ali motivisani, očekujemo tešku utakmicu...'
Foto: N.G / Radiosarajevo.ba / Nermin Bašić

U okviru 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Sarajevo i FK Željezničar će odigrati derbi na Koševu u petak, 12.maja od 20 sati.

Na press konferenciji u Plavom salonu stadiona Grbavica derbi su najavili trener Željezničara Nermin Bašić i igrač Aleksandar Kosorić.

"Imamo veliko poštovanje prema FK Sarajevo. Oni prolaze tranzicijski period, vidi se to na terenu, pogotovo u drugom dijelu sezone. Imaju nadmoć na terenu, očekuje tešku utakmicu. Ovaj derbi nije samo derbi, tabela pokazuje da je utakmica jako bitna i pored tog prestiža. Očekujem zahtjevnu utakmicu, a da mi budemo odvažni i hrabri.

Elon Musk kritikovao američku politiku: Tvrdi da će upropastiti vlastitu valutu

Elon Musk kritikovao američku politiku: Tvrdi da će upropastiti vlastitu valutu

Ponosan sam na igrače, rekao sam im to, a oni su do sada napravili vrhunski rezultat. Niko nije očekivao borbu za Evropu pred sezonu, te je lijepo biti u nadi da možemo nešto napraviti. Imamo svoje snove sa našim navijačima i pokušat ćemo odigrati dobru utakmicu i na Koševu", rekao je Nermin Bašić.

Zatim je govorio nogometaš Željezničara Aleksandar Kosorić:

Nermin Bašić: "Za nas je svaka sljedeća utakmica finalna u borbi za Evropu"

Nermin Bašić: "Za nas je svaka sljedeća utakmica finalna u borbi za Evropu"

"Došli ste u velikom broju i to govori o samoj utakmici sutra. Mnogo nam znači pobjeda nad Veležom, maksimalno se spremamo i želimo se pokazati na najbolji način. Znamo šta je derbi, ovo je za nas finale, kao i svaka prethodna i svaka do kraja. Dodatni motiv nam neće trebati, neka bolja ekipa slavi na kraju", rekao je Kosorić.

Šef stručnog štaba Plavih sa Grbavice na kraju se osvrnuo na zdravstveni bilten svoje ekipe:

Navijačima Željezničara 1.825 ulaznica za predstojeći gradski derbi, prodaja počinje danas 🔵⚪ FK Sarajevo je saopštio...

Posted by FK Željezničar on Wednesday, May 10, 2023

"Galić ima blagu rupturu, njega nema, kao ni Cocalića. Nemamo adekvatne zamjene, moramo priznati. Umorni smo, nadao sam da će derbi biti subota ili nedjelja, ali nisu nam to dozvolili. Imamo motiv i želju, te moramo umor ostaviti po strani", poručio je Bašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije