FK Željezničar nezadovoljan brojem ulaznica za derbi na Koševu: 'Tražimo dodatni kontingent...'

1
Radiosarajevo.ba
FK Željezničar nezadovoljan brojem ulaznica za derbi na Koševu: 'Tražimo dodatni kontingent...'
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Slavlje igrača Željezničara na stadionu Asim Ferhatović Hase

Fudbalski klub Željezničar će u petak, 12. maja, gostovati FK Sarajevu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" na derbiju u okviru 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

FK Sarajevo je jučer objavilo broj ulaznica koje su puštene u prodaju za gostujuće navijače južne tribine na Koševu - 1.825 ulaznica.

Na tu odluku sa nezadovoljstvom su se oglasili iz FK Željezničara. Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

"Navijačima Željezničara 1.825 ulaznica za predstojeći gradski derbi, prodaja počinje danas.
FK Sarajevo je saopštio odluku da je obezbijedio 5% kapaciteta stadiona, odnosno 1.825 ulaznica za naše navijače.

Prodaja ulaznica po cijeni od 10 KM vršit će se u srijedu, četvrtak i petak od 11:00 do 17:30 sati u Shopu FK Željezničar.

Navijačima Željezničara 1.825 ulaznica za predstojeći gradski derbi, prodaja počinje danas 🔵⚪ FK Sarajevo je saopštio...

Posted by FK Željezničar on Wednesday, May 10, 2023

Podsjećamo, FK Željezničar je u proteklom periodu za derbije na Grbavici odvajao 1.500 ulaznica za gostujuće navijače što je 11% kapaciteta na Grbavici, te je Klub zbog većeg broja ulaznica morao osiguravati i veći prostor za tampon zone što je smanjilo broj ulaznica za naše navijače. Također, podsjećamo da je ulaz na pretposljednji derbi bio besplatan za navijače Sarajeva.

FK Željezničar će u najskorijem roku tražiti dodatni kontingent ulaznica za južnu tribinu u skladu sa članom 11 Pravilnika o bezbjednosti koji jasno definiše da: 'Ukoliko odvojena zona zauzima i više od 5% ukupnog kapaciteta stadiona, gostujućem klubu, odnosno njegovim navijačima, mora se staviti na raspolaganje i ovaj veći broj mjesta'", navodi se u saopštenju na službenoj Facebook stranici FK Željezničara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije