Nemanja Bilbija za pobjedu Zrinjskog, Plemići 'dišu za vrat' Tuzla Cityju

0
Radiosarajevo.ba
Nemanja Bilbija za pobjedu Zrinjskog, Plemići 'dišu za vrat' Tuzla Cityju
Foto: HŠK Zrinjski / Zrinjski / Arhiv

HŠK Zrinjski je u utakmici 11. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine došao do sedme pobjede ove sezone. Plemići su večeras u Mostaru savladali Slobodu rezultatom 1:0. Tuzlaci su se konstantno pokušavali braniti, no do kraja nisu uspjeli u svom cilju.

Prvo poluvrijeme

Na početku utakmice nije bilo velikih šansi. Nakon desetak minuta igre viđen je jedan veoma loš pokušaj Dženisa Beganovića. Zrinjski je imao više loptu u svojim nogama, a pokušao je i Alić ugroziti gol domaćin, no lopta je otišla malo pored gola, piše portal SC Sport

Teške saobraćajne nesreće, pucnjave, napadi: Hoće li se održati tematska sjednica Skupštine KS?

Teške saobraćajne nesreće, pucnjave, napadi: Hoće li se održati tematska sjednica Skupštine KS?

Poslije soloprodora Savića u 25. minuti, njegov udarac je odbranio Bukvić. Poslije pola sata igre bilo je opasno pred golom Tuzlaka, ali Bilbija je promašio loptu i šansa je otišla u nepovrat. U 33. minuti viđen je sjajan šut Jakovljevića sa 30 metara. Uz dosta problema je to zaustavio Bukvić.

Plemići su dominirali, a u 42. minuti Bašić sjajno centrira iz slobodnog udarca i pronašao Ćorluku na drugoj stativi, ali on je jako loše reagovao. Do kraja prvog dijela utakmice nije više bilo većih šansi, tako da se ni rezultat nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme

Sloboda je i u drugom dijelu bila fokusirana na odbranu svog gola. Jakirović je pokušao sa nekim izmjenama, a u 62. minuti Bilbija je pokušao sa ruba šesnaesterca, no obranio je to Bukvić. Tri minute poslije Velika šansa za Plemiće. Tičinović je pronašao Barišića, ali njegov pokušaj glavom uhvatio je Bukvić.

Bilbija je poslao loptu preko gola snažnim udarcem u 68. minuti. Ipak, Bilbija je u 73. miniti pogodio za vodstvo Mostaraca. Postigao je pogodak glavom, nakon ubačaja Ćorluke. Do kraja susreta nije se dogodilo ništa značajno i Plemići su tako došli do nova tri boda.

Zrinjski je drugi na tabeli sa bodom manje ali i susretom više od lidera Tuzla Cityja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije