Nema više Lige prvaka, Europske lige, Premijer lige BiH...: Evo šta je sve odgođeno

Radiosarajevo.ba
Nema više Lige prvaka, Europske lige, Premijer lige BiH...: Evo šta je sve odgođeno
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Stadion Asim Ferhatović Hase: Vječiti derbi između Sarajeva i Željezničara

Europska nogometna federacija (UEFA) konačno je objavila kako su sve utakmice koje su trebale biti na rasporedu sljedeće sedmice i službeno odgođene.

Riječ je o preostale dvije revanš utakmice osmine finala Lige prvaka te šest utakmica osmine finala Europske lige. Dvije utakmice LP i dvije EL su odgođene ranije. Odluku o Euru i zaključenju klupskih takmičenja očekujemo u utorak.

Podsjetimo, BH Telecom Premijer liga Bosne i Hercegovine u nogometu neće se igrati do daljnjeg, potvrđeno je jučer iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine. 

Naš portal je jučer najavio ovu mogućnost ujutro, nakon što nam je izvor blizak Nogometnom savezu BiH otkrio da u našoj "kući nogometa" uveliko razmišljaju da se Premijer liga BiH prekine do daljnjeg, a popodne je javljeno da se prekida šampionat u našoj zemlji. Neće se igrati ni Prva liga FBiH i Prva liga RS. 

Danas je i Premiership suspendiran. Neće se igrati sve do 3. aprila. Očekivana je to odluka nakon potvrde zaraze Mikela Artete, Arsenalovog menadžera, te Calluma Hudson-Odoija, igrača Chelseaja. Otkazuju se i sve lige u Engleskoj, što uključuje Championship, League One i League Two.

Zagrebački Dinamo donio je odluku da se zbog koronavirusa obustave sve djelatnosti na Maksimiru.

Odgođena su i sva profesionalna takmičnja u Škotskoj.

Njemačka Bundesliga i Druga Bundesliga igrat će se još ovoga vikenda, zaključno s utakmicama u ponedjeljak navečer.

Odgoda na snagu stupa od utorka i trajat će minimalno do 2. aprila, navodi se u saopćenju DFL-a.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije