Nema dileme što je toliko slavio: Ronaldo će za jučerašnji hat-trick dobiti bogatstvo

1
Radiosarajevo.ba
Nema dileme što je toliko slavio: Ronaldo će za jučerašnji hat-trick dobiti bogatstvo
Foto: EPA-EFE / Cristiano Ronaldo slavi hat-trick i pobjedu Manchester Uniteda nad Norwichom

Portugalski napadač Cristiano Ronaldo jučer je postigao 60. hat-trick u karijeri, a on će mu donijeti dodatnu zaradu od 850.000 funti ili oko dva miliona KM.

Kako piše The Sun, Ronaldo je na ovaj način aktivirao bonus koji ima u ugovoru s Crvenim đavolima, a koji kaže da će pomenuti novac dobiti u slučaju da postigne najmanje 21 gol u sezoni. Upravo to je jučer uradio.

Prvo je golom za tadašnjih 2:0 zaradio 750.000 funi jer je postigao 20 golova u sezoni, a sljedeći gol donio mu je dodatnih 100.000.

Komšić zatražio Mišljenje Venecijanske komisije oko načina izbora sudija u Ustavni sud BiH

Komšić zatražio Mišljenje Venecijanske komisije oko načina izbora sudija u Ustavni sud BiH

S obzirom da je prešao granicu od 20 golova u sezoni, Ronaldo će za svaki naredni gol do kraja sezone zaraditi dodatnih 100.000 funti.

To nije sve. Rnaldo će, po svemu sudeći, biti najbolji strijelac ove sezone Manchester Uniteda, a to bi mu trebalo donijeti i dodatnih milion funti.

A, u slučaju da dostigne cifru od 30 golova u sezoni, zaradit će ukupni bonus od oko 2,75 miliona funti ili oko 6,5 miliona KM.

Inače, Manchester United se grčevito bori za ulazak u Ligu prvaka. Trenutno je petoplasirani u Premier ligi sa tri boda manje od četvrtoplasiranog Tottenhama.

     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije