Nekadašnji neprijatelji: Pogledajte susret Ibrahimovića i Guardiole prvi put nakon svih tih godina

1
Radiosarajevo.ba
Nekadašnji neprijatelji: Pogledajte susret Ibrahimovića i Guardiole prvi put nakon svih tih godina
Foto: Kolaž / Susret Ibrahimovića i Guardiole

Brojni europski nogometni velikani raštrkali su se diljem svijeta, kako bi popularizirali svoj klub, privikukli još više navijača, ali i dodatno zaradili. Pa su tako u SAD-u AC Milan i Manchester City.

Imena takvih klubova pozivnica su navijačima diljem svijeta. I zato su odigrali prijateljsku utakmicu u New Yorku na Yankee stadionu.

Istina, neki od najboljih igrača nisu bili čak ni u kadru, ali bez obzira na sve - za fanove u SAD-u bilo je to pravo zadovoljstvo. Posebice za one Milanove, jer crveno-crni iz Italije pobijedili su 3:2.

Veliki požar izbio u Tučepima, brojni vatrogasci bore se s vatrenom stihijom

Veliki požar izbio u Tučepima, brojni vatrogasci bore se s vatrenom stihijom

No, s te utakmice pamti se još jedan detalj, odnosno susret Zlatana Ibrahimovića, sjajnog (bivšeg) švedskog napadača i Pepa Guardiole, Katalonca, koji se nakon igračke karijere, prebacio u trenerske vode. Guardiola je u sezoni 2009/10 bio trener Barcelone, a u momčadi je imao i Ibrahimovića, poznatog po svojem samouvjerenom stavu.

Međutim, suradnja nije bila na visokom nivou, završila je nakon samo jedne godine, zbog čega je Ibrahimović bio ljutit, a što je i jasno opisao u knjizi 'Ja sam Zlatan'.

Prije nekoliko godina, kako je rekao Ibrahimović, Guardiola ga nije želio sresti.

"Bio je kukavica jer se nije htio direktno suočiti sa mnom. Koristio je 'svoje dečke' za rješavanje svojih problema. Nikad se nije želio suočiti sa mnom. Ali što je bilo, bilo je. Iz ovih stvari morate steći iskustvo. Kad smo se sreli na derbiju u Manchesteru, imao je prijatelja koji ga je obavještavao kad ću se pojaviti. Kad sam prošao, on je izašao'.

I sada se očito nešto 'prelomilo', jer pojavila se snimka iz New Yorka, gdje je Guardiola je prišao Ibrahimoviću, te mu pružio ruku. Kratko su i razgovarali. Pitanje je samo koliko je taj razgovor bio iskren. Ali najvažnije je - barem prema javnosti - kako i 'veliki neprijatelji' mogu naći način za civiliziranu komunikaciju.

Ibrahimović je putem Instagrama podijelio snimak njihovog susreta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije