Pogledajte kako je Ibrahimović za 10 miliona eura pretvorio crkvu u raskošni obiteljski dom

2
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako je Ibrahimović za 10 miliona eura pretvorio crkvu u raskošni obiteljski dom
Foto: EPA - EFE / Zlatan Ibrahimović

Legendarni Zlatan Ibrahimović oprostio se od nogometa na spektakularan način na prijateljskoj utakmici između Srbije i Švedske u Stockholmu. U dobro posjećenom stadionu pred 50 hiljada navijača, 43-godišnjak je emotivno završio svoju igračku karijeru, što je izazvalo i suze.

Nakon što se prošle godine oprostio od klupskog nogometa u dresu Milana, Ibrahimović je sada potpuno završio svoju nogometnu karijeru. Osim što je ostao raditi u Milanu kao klupski savjetnik, Ibrahimović je također poznat i po svom luksuznom domu u Stockholmu.

Ibrahimović je kupio kuću koja je nekada bila crkva, izgrađena davne 1898. godine, i pretvorio je u svoje obiteljsko gnijezdo. Za tu je nekretninu platio impresivnih 10 miliona eura.

Uživo sa stadiona Koševu sa meča Konferencijske UEFA lige: Sarajevo - Aktobe 0:0

Uživo sa stadiona Koševu sa meča Konferencijske UEFA lige: Sarajevo - Aktobe 0:0

Kuća, koja se prostire na 940 kvadratnih metara u ulici Storgatan, doživjela je brojne promjene pod njegovim vlasništvom. Plafon je spušten, fasada je promijenjena, postavljena su nova vrata, a čak je i lift dodan kako bi se poboljšala funkcionalnost.

U prizemlju je napravio garažu za svoje luksuzne automobile, što je izazvalo i određene kontroverze među lokalnom zajednicom. Ipak, Ibrahimovićev stil života i estetski ukus jasno su vidljivi u ovom impresivnom domu koji sada nosi pečat njegove osobnosti, piše Večernji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije