Nekadašnji igrač bh. velikana Adnan Salihović postao doktor medicine

0
Radiosarajevo.ba
Nekadašnji igrač bh. velikana Adnan Salihović postao doktor medicine
Foto: Facebook/ Adnan Salihović / Nekadašnji igrač bh. velikana postao doktor medicine

Nekadašnji prvotimac tuzlanske Slobode i miljenik svih navijača postao je doktor medicine Adnan Salihović, dijete je tuzlanske Slobode.

Na Tušnju je kao dječak započeo svoje prve fudbalske 'korake'.

Za ‘crveno-crne’ odigrao je 162 zvanične utakmice u kojim je postigao deset golova među kojim su i golovi koji su klubu donijeli bitne pobjede. Član kluba je od 2001. godine.

Ivica Puljić: Zemlje koje se protive rezoluciji o Srebrenici šire laži u UN-u

Ivica Puljić: Zemlje koje se protive rezoluciji o Srebrenici šire laži u UN-u

Tokom vremena, Salihović se nametnuo i čuvenom Ćiri Blaževiću koji je u klub iz Rudarske stigao na polusezoni 2014. godine, kada su ‘crveno-crni’ igrali Prvu ligu FBiH. Trenerski stručnjak odlično je posložio tim koji se eskpresno vratio u Premijer ligu, a mladi Salihović je i nakon odlaska Ćire, nastavio briljirati, te se narednih nekoliko godina odličnim igrama nametnuo, i tako bio redovan prvotimac Slobode.

Tokom fudbalske karijere, Salihović je nastavio svoje redovno obrazovanje, te je nakon srednjeg obrazovanja upisao Medicinski fakultet na Univerzitetu u Tuzli.

Prošle godine, 16. juna donio odluku o okončanju profesionalne karijere.

Danas, Salihović je putem svog Facebook profila javnost obavijestio da je zvanično završio fakultet, te tako stekao zvanje doktora medicine, piše Tuzlanski.ba.

"Iako u društvu, naročito među sportskim prijateljima, već dugo vremena nosim nadimak 'doktor', od danas zvanično mogu potvrditi da nosim tu odgovornost i titulu. Što bi stariji ljudi rekli: 'Čemu vakat, tome i vrijeme'. Hvala mojoj porodici, naročito roditeljima i bratu na bezuslovnoj podršci tokom ovog dugogodišnjeg ringišpila. 

P.S. Mama, ovo je za tebe", napisao je Salihović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije