Nogometni savez BiH kao bermudski trougao: Slučaj Ziljkić je novi skandal?!

1
Radiosarajevo.ba
Nogometni savez BiH kao bermudski trougao: Slučaj Ziljkić je novi skandal?!
Foto: NFSBiH / Almedin Ziljkić na jednom od treninga reprezentacije BiH

Nogometni savez Bosne i Hercegovine skoro od svog postojanja predmet je brojnih sumnji, istraživanja, nagađanja o nečasnim radnjama.

Prošlo je više od 10 godina od odlaska Muniba Ušanovića i njegove 'kompanije', ali brojne stvari, rekli bismo više nego ikad, su sumnjive.

Novi predsjednik Vico Zeljković do sada se u nekoliko navrata našao na udaru kritika bh. javnosti, a posljednja je vezana za putovanje u Sjedinjene Američke Države na prijateljski susret BiH i tamošnje selekcije.

Jak zemljotres pogodio Tursku

Jak zemljotres pogodio Tursku

Kako je portal Radiosarajevo.ba danas objavio, Vico Zeljković nije dobio vizu sa put u Sjedinjene Države, kao ni njegov savjetnik Marko Miličić.

Vico Zeljković je sestrić Milorada Dodika, i američku vizu predsjednik NSBiH nije dobio, najvjerovatnije, zbog činjenice da se član Predsjedništva BiH od 2017. godine nalazi pod američkim sankcijama.

Tu nije kraj skandalima koji danas potresaju Nogometni savez BiH. Sljedeći u redu onih koji su od ovog trenutka 'pod lupom' javnosti je krilni fudbaler Almedin Ziljkić.

Ziljkić je dobio poziv selektora Ivayla Peteva za nastup protiv SAD-a, ali na okupljanje nije došao.

Nogometni savez BiH objavio je u petak da Ziljkić nije došao na okupljanje reprezentacije radi povrede.

"U Zenicu su danas stigli svi pozvani igrači osim Almedina Ziljkića koji zbog problema sa leđima neće konkurisati za meč sa Amerikom", navedeno je na zvaničnoj stranici Saveza.

I, sada se vjerovatno pitate šta je tu sumnjivo? Pa, sumnjivo je to što je Ziljkić već danas, 24 sata nakon saopćenja iz Saveza da je povrijeđen i neće doći, starter za svoj klub Olimpija Ljubljana.

Olimpija u ovim trenucima igra susret na gostovanjuu kod Radomlje, a Ziljkić je na terenu od prve minute. Ili je bol u leđima prošao 'kao rukom odnešen' ili nikada nije ni postojao.

Za odgovor (barem istinit) ćemo, kao što smo navikli, iz Saveza vjerovatno ostati uskraćeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije