Ćiro Blažević: Uskoro se vraćam nogometu! Idem u veliki klub

1
Radiosarajevo.ba
Ćiro Blažević: Uskoro se vraćam nogometu! Idem u veliki klub
Arhiv / Ćiro Blažević

Jedan od najvećih nogometnih trenera na Blakanu Miroslav Blažević danas slavi 87. rođendan.

Možda je bolje reći – navršava 87 godina, budući da se Ćiro već mjesecima bori s opakom bolešću koja će rijetkima dati razlog za slavlje.

No, Ćiro je žestok, nepokolebljiv borac i još ima snage, volje i životne energije oduprijeti se, kako ga sam naziva, dušmanu, piše Večernji list.

Simon Rožman: Nismo se predali u borbi za treće mjesto, vraća nam se jedan igrač

Simon Rožman: Nismo se predali u borbi za treće mjesto, vraća nam se jedan igrač

Ćiro je rođen 9. februara 1935. godine u Docu na Lašvi kao najmlađe od osmero djece Mate Blaževića i njegove supruge Katarine.

No mnogi pogrešno kao datum Ćirina rođenja navode 10. februar.

"Dolac je tri kilometra od Travnika pa, dok ti dođeš u to vrijeme od Doca do Travnika, prođu 24 sata", objašnjava Blažević malu zbrku oko datuma.

Najstarija Ćirina sestra bila je Jela, rođena 1922. godine, prvi brat Anto rođen je 1924., druga sestra Dragica 1926., potom brat Joško 1927., a najmlađa sestra Jozefina, koja živi na zagrebačkoj Knežiji, 1933. godine. Blaževići su 1923. godine dobili i blizance Ivicu i Maricu, koji su umrli kad su bili bebe.

"Mentalno sam na nuli. Jako se trudim da to ne bude tako, jer mene još čeka nešto što moram realizirati", kaže Ćiro.

Na pitanje šta morate realizirati, on kaže:

"E, to ne mogu reći. Samo ću vam reći da sam i u ovim godinama tražen, traže me. Ja sam davno rekao da bih želio umrijeti na klupi. Sad, ako se malo oporavim, postat ću važan savjetnik u jednom velikom klubu".

Demantirao je da se vraća u Dinamo.

"Ma kakav Dinamo! Vraćam se čim liječnik da zeleno svjetlo. Sad sam još na kemoterapijama. Kada završi taj ciklus, napravit ću pregled da vidimo jesu li uspjeli spriječiti dušmana da "hoda" po vitalnim organima. Ili sam gotov. Nažalost, ta je terapija toliko jaka da ima puno nuspojava i to me uništava", kazao je Ćiro.

Ostatak intervjua možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije