Nedjeljni show na bh. stadionima: Sarajevo dočekuje Krupu, Borac protiv Slobode

Fena
Nedjeljni show na bh. stadionima: Sarajevo dočekuje Krupu, Borac protiv Slobode
Nogometna Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se danas odigravanjem dva susreta desetog kola.

Sarajevo na Koševu od 16 sati dočekuje ekipu Krupe, dok dva sata kasnije počinje meč u Banjoj Luci između Borca i Slobode.

Sarajevo u današnji meč ulazi s puno optimizma, a u taboru ekipe s Koševa nadaju se da će nastaviti pozitivan niz i u potpunosti se priključiti vodećim ekipama. Od dolaska Husrefa Musemića ekipa Sarajeva uvezala je tri pobjede u prvenstvu i eventuanom današnjom bi došla na svega dva boda zaostatka za Širokim Brijegom i Željezničarom koji zauzimaju drugo, odnosno treće mjesto.

"Podigli smo formu, samopouzdanje je bolje, želimo nastaviti niz. Nakon toga slijedi pauza koju ćemo pokušati iskoristiti. Svaka utakmica je zahtjevna i želimo skupiti što više bodova", rekao je Musemić uoči meča.

Trener Sarajeva danas neće moći da računa na Marka Mihojevića, dok su ostali igrači spremni.

Ekipa Krupe nakon devet kola zauzima četvrto mjesto s bodom više od Sarajeva. Trener ove ekipe Slobodan Starčević ističe da njegove igrače očekuje teško gostovanje, ali vjeruje da će odigrati dobro i neporaženi se vratiti iz Sarajeva.

Banjalučki Borac večeras dočekuje ekipu Slobode. Oba tima ne mogu se pohvaliti dobrim rezultatima u ovoj sezoni, što se posebno odnosi na Tuzlake koji su u devet utakmica upisali samo dvije pobjede. No, dolaskom Slavka Petrovića na klupu mnogi vjeruju da će se Sloboda vratiti u vrh bh. nogometa, a kao nagovještaj tome došla je pobjeda u prošlom kolu nad Željezničarom.

Petrović je istaknuo da je pobjeda nad njegovim bivšim klubom donijela dozu samopouzdanja, ali da za izlazak iz krize treba kontinuitet rezultata.

"Očekujem da ćemo protiv Borca ostati neporaženi. Nama je Željo parametar svih narednih mečeva. Ako možete protiv Želje odigrati onako, onda se može protiv svih ostalih", kazao je Petrović.

Borac je od pet ovosezonskih utakmica u Banjoj Luci pobijedio u tri, poražen je jedino od Mladosti u drugom kolu te je remizirao sa Sarajevom. Trenutno su na sedmom mjestu sa 13 bodova.

Tri utakmice desetog kola odigrane su u subotu, a u derbiju je Zrinjski pobijedio na Grbavici ekipu Željezničara sa 1:0 i tako se izdvojio na čelu premijerligaške tabele s osam bodova prednosti.

Rezultati utakmica odigranih u subotu:
Vitez - Gošk 0:3
Široki Brijeg - Radnik 1:0
Željezničar - Zrinjski 0:1

Danas igraju:
Sarajevo - Krupa (16.00)
Borac - Sloboda (18.00)

U ponedjeljak se sastaju:
Mladost - Čelik (16.00)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije