Željo nemoćan u derbiju: Zrinjski pobijedio i otišao na +8

Radiosarajevo.ba
Željo nemoćan u derbiju: Zrinjski pobijedio i otišao na +8
Na Grbavici je odigran derbi susret 10. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Zrinjskog.

Gosti iz Mostara su, zahvaljujući boljoj igri u prvom poluvremenu, stigli do sva tri boda, zabilježivši zasluženu pobjedu 0:1.

Nakon nekoliko propuštenih šansi na obje strane, u finišu prvog poluvremena Zrinjski je došao u vodstvo: Pero Stojkić je u 41. minuti izbjegao ofsajd zamku fudbalera Željezničara i uposlio Nemanju Bilbiju kome nije bilo teško da savlada Kjosevskog.

zeljo_zrinjski_RSA_09_30_005.jpg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

U drugom poluvremenu Željezničar je odlučnije krenuo ka golu Mostaraca, a najizgledniju šansu za izjednačenje Plavi su propustili u 47. minuti. Najprije je Ramović pogodio stativu, a zatim Kajkut nije uspio ubaciti loptu u mrežu Pirića.

U preostalom dijelu utakmice Plemići su bez problema čuvali prednost, a malo je nedostajalo da u 79. minuti i povećaju vodstvo nakon udarca Harisa Handžića s vrha šesnaesterca. U posljednjim sekundama Zakarić je imao priliku za izjednačenje ali je rezultat ostao nepromijenjen.

zeljo_zrinjski_RSA_09_30_001.jpg - undefined

Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba

U danas odigranim utakmicama 10. kola Premijer lige BiH postignuti su slijedeći rezultati: Vitez – GOŠK 0:3, Široki – Radnik 1:0, Željezničar – Zrinjski 0:1.

U nedjelju igraju: Sarajevo – Krupa, Borac – Sloboda, Mladost – Čelik.

Tabela: Zrinjski 27, Široki 19, Željezničar 19, Krupa 15 (-1), Sarajevo 14 (-1), Mladost 14 (-1), Borac 13 (-1), GOŠK 12, Radnik 10, Sloboda 9 (-1), Čelik 7 (-1), Vitez 4.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije