FK Željezničar: Budi odgovoran - ostani kod kuće i čestitaj rođendan ikoni kluba

Radiosarajevo.ba
FK Željezničar: Budi odgovoran - ostani kod kuće i čestitaj rođendan ikoni kluba

Na Facebook stranici FK Željezničara objavljen je apel za odgovornim postupanjem u vezi s aktuelnim virusom COVID-19. "Budi odgovoran - ostani kod kuće!", poručuju iz kluba s Grbavice.

Skoro istovremeno na Facebook stranici "Željine ikone" navijači "Plavih" su se podsjetili da je na današnji dan rođen Josip Čilić.

Popularni "Čipe" danas slavi 67. rođendan, a u zenitu karijere odigrao je više od 350 utakmica u Željinom dresu u periodu od 1977. do 1985.

Sa Željezničarom igrao finale Kupa Jugoslavije (1981) i polufinale Kupa UEFA (1985). Čilić je obično imao zadatak da čuva najboljeg suparničkog igrača, a legendarni su njegovi dueli sa Safetom Sušićem u gradskim derbijima Željezničara i Sarajeva.

"Nastranu svi veliki "Željini" igrači (Švabo Osim, Škija Katalinski, Žvaka Baljić), meni je Željo uvijek bio Josip Čilić, čovjek koji je igrao za Želju kao da mu je to posao (kao što i jeste bio), znajući da mu nikakva naročita slava neće dopasti – čovjek koji je jednom dao gol kola sa četrdeset metara u devedesetku i kad su ga pitali da opiše proces koji je doveo do tog remek-djela, on je rekao: Meni sjela, ja je hekn'o", o Čiliću je napisao Aleksandar Hemon.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije