Navijači Sarajeva poslali oštru poruku ubici Vedrana Puljića

A. S.
Navijači Sarajeva poslali oštru poruku ubici Vedrana Puljića
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Sa utakmice između Sarajeva i Širokog Brijega na Koševu

Sarajevo je uspjelo na Koševu sa 1:0 u susretu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijediti Široki Brijeg. Puleni trenera Husrefa Musemića jedini gol su postigli u 29. minuti, kada se u kaznenom prostoru gostiju najbolje snašao Benjamin Tatar.

Koševo ponovo slavi: Sarajevo pobijedilo Široki i ostalo lider na tabeli

Ipak, navijači Bordo tima susret su ponovo iskoristili da pošalju poruku ubici Vedrana Puljića, simpatizera Sarajeva koji je 2009. godine ubijen iz vatrenog oružja u Širokom Brijegu.

„Svanut će i dan kada će Vedranov ubica iza rešetaka stajati, dok će Sjever za njegovu istinu i pravdu doživotno ustrajati!“, pisalo je na transperantu kojeg su navijači Sarajeva istakli na Sjevernoj tribini koševske ljepotice.

Sa utakmice između Sarajeva i Širokog Brijega na Koševu - undefined

Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Navijači Sarajeva na Sjevernoj tribini postavili transparent s porukom ubici Vedrana Puljića

Podsjetimo, navijač Fudbalskog kluba Sarajevo Vedran Puljić život je izgubio 4. oktobra 2009. godine u neredima koji su izbili neposredno pred početak ligaške utakmice NK Široki Brijeg - FK Sarajevo.

Puljić ubijen iz vatrenog oružja u masovnim neredima koji su u popodnevnim satima izbili u blizini stadiona Pecara, a kasnije se utvrdilo da je za Vedranovo ubistvo osumnjičen Oliver Knezović iz Širokog Brijega, koji se sam predao policiji.

Knezović je zadržan u pritvoru, gdje je i priznao da je pucao na navijače, a odakle je nedugo zatim i pobjegao.

Skoro devet godina poslije, ubica Vedrana Puljića još nije kažnjen za svoj zločin.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije