Navijači odabrali: Dijamant je najbolji igrač Rome tokom februara

Radiosarajevo.ba
Navijači odabrali: Dijamant je najbolji igrač Rome tokom februara
Navijači Rome po ko zna koji put ove sezone odlučili su svoje povjerenje pokloniti Edinu Džeki, koji je tokom prethodnih mjeseci postao miljenik publike u Rimu, te je i u februaru proglašen za najboljeg igrača rimske Vučice, prema ocjeni navijača.

Nasuprot njega, u prošlomjesečnom izboru, stajali su Radja Nainggolan, Kevin Strootman i Emerson Palmieri, no navijači su još jednom pokazali da je bh. reprezentativac njihov miljenik i da je izuzetno važna karika u ovom timu, prenosi zvanična stranica AS Rome.

Podsjetit ćemo se da je ovaj izbor ponovo zaslužen, jer je Džeko tokom februara pružio nekoliko maestralnih partija, prvenstveno postigavši golove protiv Fiorentine, Torina i Crotonea u Seriji A. Pored toga bio je strijelac i u Kupu, kada je zatresao mrežu Cesene, a cijeli mjesec krunisan je sjajnim hat-trickom protiv Villareala u okviru Europa lige.

Sve to dovelo ga je do ukupno osam postignutih golova, ocjene da je najbolji igrač mjeseca, te čestitke vodstva rimske Vučice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije