Navijači nezadovoljni: Chelsea napušta Superligu, Manchester City najavljuje istupanje

0
Radiosarajevo.ba
Navijači nezadovoljni: Chelsea napušta Superligu, Manchester City najavljuje istupanje
Twitter / Petr Cech

Pravi haos vlada ispred Stamford Bridgea, gdje su se večeras navijači Chelseaja okupili pred meč protiv Brightona i žestoko protestuju.

Naravno, protest izražavaju protiv odluke rukovodstva Plavaca da pristupe nedavno kreiranoj Superligi, zajedno sa ostalim bogatim klubovima Starog kontinenta.

Veliki broj navijača je čak i blokirao put klupskom autobusu s igračima koji su stigli na meč protiv Brigtona u Premier ligi, a situaciju je smirivao legendarni Petr Cech dok su navijači uzvikivali pogrdne riječi.

Ubrzo nakon ovih dešavanja stižu vijesti da rukovodstvo Chelseaja počinje s prikupljanjem dokumentacije kako bi pokrenuo postupak istupanja iz Superlige! Velika je to vijest u ovim teškim danima za fudbal.

U isti proces kreće i Manchester City, koji bi se uskoro trebao oglasiti i zvaničnim saopštenjem.

Podsjećamo, najbogatiji klubovi Evrope su prije nekoliko dana formirali sopstvenu Superligu i faktički se otcijepili od UEFA-e, a naišlo je to na burne reakcije u cijelom svijetu, piše SportCentar.

Veliki pritisak očigledno je urodio plodom pa bi, ako se ovako situacija nastavi razvijati, ovo takmičenje trebalo da se raspadne i prije svog početka…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije