Kongres UEFA: Svih 55 članica strogo osudili Superligu

1
Radiosarajevo.ba
 Kongres UEFA: Svih 55 članica strogo osudili Superligu
UEFA.com / Kongres UEFA

Kongres UEFA održan je danas u švicarskom Montreu, a glavna tema očekivano je bila Superliga.

Aleksander Čeferin još jednom je osudio potez 12 moćnih klubova koji su odlučili osnovati svoje nezavisno natjecanje.

Nakon što je Kongres završio, UEFA je objavila da je svih 55 njenih članica jednoglasno odobrilo deklaraciju u kojoj su strogo osudili Superligu. Evropska nogometna federacija će sadržaj deklaracije objaviti tokom popodneva.

Njemački nogometni savez je, pak, zatražio suspenziju za svih 12 klubova koji su odlučili pokrenuti Superligu i to sve do trenutka dok ne promijene svoje mišljenje.

“Tim klubovima bi trebalo zabraniti učestvovanje u svim takmičenjima sve dok ne počnu razmišljati o svojim navijačima koji su ih i načinili jednima od najvećih klubova na svijetu, a ne o svojim vlastitim novčanicima. Sebično ponašanje tih 12 klubova nema više ništa zajedničko s igrom koju smo zavoljeli kao djeca. Nogomet je slobodan i tu za sve. Zatvorena Superliga je samo za super-bogate i super-nemilosrdne”, objavio je predsjednik DFB-a Fritz Keller na službenom Twitter profilu Saveza.

Njemački klubovi odbili su se pridružiti inicijativi koja je izazvala bijes među ljubiteljima nogometa gnjev UEFA-e.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije