Navijači Juventusa uletili na teren i pobunili se: 'Ne želimo Romelua Lukakua'

0
Radiosarajevo.ba
Navijači Juventusa uletili na teren i pobunili se: 'Ne želimo Romelua Lukakua'
Foto: EPA-EFE / Romelu Lukaku

Igrači Juventusa pripremaju se za novu sezonu u kojoj će pokušati isprati gorak okus prošle u kojoj su ostali bez trofeja. Sušno razdoblje nastavilo se za 'staru damu' koja je u rezultatskoj krizi posljednjih nekoliko godina. 

Klubu fali superzvijezda koja će podignuti Juventus na novi nivo, što u rezultatskom, ali i marketinškom smislu. Dušan Vlahović nije opravdao 80 miliona eura (156,6 miliona KM) i silna očekivanja.

Jako malo toga je pokazao pa čelnici sve više razmišljaju o njegovoj prodaji, dok bi u suprotnom smjeru došao Romelu Lukaku. E ta je vijest tek razbjesnila navijače italijanskog kluba.

Snažan zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu

Snažan zemljotres pogodio Bosnu i Hercegovinu

Prva i druga ekipa Juventusa su u srijedu, 9. augusta odigrale prijateljsku utakmicu na Allianz Areni u Torinu. Tribine su bile otvorene za gledaoce koji su u velikom broju došli pogledati u kakvoj su formi njihovi 'ljubimci', ali nakon posljednjeg zvižduka uletili su u teren i jasno dali do znanja šta misle o želji klupskog vodstva da dovede belgijskog napadača.

Masa je na travnjaku pjevala 'ne želimo Romelua Lukakua', igrača Chelseaja s kojim Juventus dogovara razmjenu. U suprotnom smjeru otišao bi Dušan Vlahović, a 'stara dama' bi dobila još 40 miliona eura (78,3 miliona KM).

Odlazak još jedne legende: Buffon odbio arapske milione dolara i oprostio se od nogometa

Odlazak još jedne legende: Buffon odbio arapske milione dolara i oprostio se od nogometa

Razlog je sasvim jasan. Lukaku je bio član mrskog rivala Intera. Redovno je zabijao i Juventusu pa je sasvim logično da je nepoželjan među navijačima italijanskog velikana.

Hoće li čelnici na kraju poslušati ili se voditi svojim željama, što bi moglo izazvati pobunu među navijačima, ostaje nam za vidjeti, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije