Navijači Atalante ljuti zbog Koševa: Kako mogu oni, a mi ne možemo?

Radiosarajevo.ba
Navijači Atalante ljuti zbog Koševa: Kako mogu oni, a mi ne možemo?
Foto:Radiosarajevo.ba / Atalanta na Koševu

Fudbaleri Atalante stigli su jučer u Sarajevo, a ekipa iz Bergama održala je sinoć na stadionu Asim Ferhatović Hase konferenciju za medije, nakon koje su navijači talijanskog tima osulu paljbu po uvjetima s kojima se susreo njihov tim. 

"Možda bi bolje bilo da se konferencije organizuju u nekom baru, tada bi makar mogli da sjede", jedan je od komentara.

"UEFA je smiješna organizacija, nama ne daju da igramo u Bergamu a pogledajte kakvi se stadioni tolerišu", napisano je u komentaru.

Činjenica je da bi uvjeti na stadionu Asim Ferhatović Hase mogli, trebali i morali biti mnogo bolji, ali navijači Atalante bi trebali biti bolje upoznati s pravilima. Njihov stadion ne ispunjava osnovne uvjete za odigravanje europskih utakmica.

Tribine iza golova na stadionu Atleti Azzurri D'Italia nemaju stolica, a tu je UEFA nemilosrdna. Primjer je i Borussia Dortmund, čiji stadion također nema stolica na tribini iza gola za utakmice Bundeslige, ali se pred svaki duel u UEFA-inim takmičenjima stolice vrate i postave na tribinu. Slična je situacija i sa škotskim Celticom.

Čelnici Atalante ne žele da krenu u renoviranje stadiona i postavljanje stolica zbog činjenice da se oko stadiona spore s lokalnim rivalom AlbinoLeffeom i dok spor ne bude riješen neće ulagati u stadion Atleti Azzurri D'Italia.Atalanta_Screen.jpg - undefined

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije